Niet Bitcoin, maar Bitcoin Cash steeg het hardste na de uitspraak van de rechter in de zaak tussen Grayscale en de SEC. Dat is bijzonder, want voor zover we weten ging het Grayscale toch echt om een Bitcoin ETF, en niet om een investeringsproduct voor Bitcoin Cash (BCH).

Bitcoin Cash stijgt het hardst

Vlak na de rechtelijke uitspraak liet de koers van Bitcoin Cash een opmerkelijke stijging zien van maar liefst 15,17%. Dit is veel meer dan alle andere altcoins in de top 50, maar ook meer dan Bitcoin. De stijging van Bitcoin kwam niet verder dan 7%.

De recente overwinning van Grayscale, een groot cryptocurrency-investeringsmaatschappij, op de U.S. Securities and Exchange Commission is voor 99% verantwoordelijk voor de recente stijging.

BCH is ontstaan uit de hard fork van Bitcoin in 2017, heeft niet alleen zijn relevantie in de loop der jaren weten te behouden, maar heeft zelfs veerkracht kunnen tonen die het onderscheidt van andere crypto’s.

Hoge correlatie

Een belangrijke factor die heeft bijgedragen aan het huidige succesverhaal van BCH, is de nauwe correlatie met Bitcoin. Het driemaandelijkse correlatiecoëfficiënt is 0,8 tussen BCH en BTC. Dit betekent dat de twee cryptocurrency’s opvallend sterk overeenkomen als het gaat om koersbewegingen.

Deze coëfficiënt, varieert van -1 tot +1, dus 0,8 duidt op een sterke samenhang.

Toch, als je kijkt naar de afgelopen 3 maanden, dan zie je grote verschillen. Check de koersgrafiek hieronder maar eens.

bitcoin cash koersgrafiek

Bitcoin Cash heeft de afgelopen 90 dagen een opmerkelijke stijging van 88% laten zien, terwijl de groei van Bitcoin daarbij in schril contrast staat met een bescheiden stijging van slechts 1% in dezelfde periode.

Hoe kan dat? Het is lastig om dit met zekerheid te zeggen. Het kan dat ene kleine groep nieuwe investeerders Bitcoin en Bitcoin Cash verwarren. Nieuws over de ETF-aanvraag van BlackRock viel samen met de notering van BCH op de EDX-markten. Ook betekent goed nieuws op de financiële markten voor Bitcoin, ook goed nieuws voor Bitcoin Cash (en Ethereum en Litecoin).

Deze vier worden namelijk vaak op een hoopje gegooid als een bedrijf crypto wil aanbieden.

The post Bitcoin Cash doet het 87% beter dan BTC, en dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.