De Bitcoin koers kreeg aan het begin van deze week een zware tik te verwerken en het sentiment sloeg meteen om. Was dit alweer het einde van deze bullrun van Bitcoin? Inmiddels is de koers alweer hersteld en volgens de populaire analist Ali Martinez is er momenteel zelfs sprake van een ontwikkeling die in december 2020 voorafging aan een gigantische bullrun.

Bitcoin weer in de lift?

Ali Martinez is optimistisch over de vooruitzichten vanwege de gigantische kapitaalinstroom die we momenteel zien voor Bitcoin en Ethereum.

“Er stroomt meer dan 19,7 miljard dollar in Bitcoin en Ethereum vandaag! Dat is ongeveer dezelfde instroom die we in december 2020 zagen, voordat de koers van 18.000 naar 65.000 dollar doorschoot!”, zo roept de enthousiaste analist.

Ook zijn collega BitQuant is positief over de Bitcoin koers. “We hebben een plan. We weten waar we naartoe gaan, waarom we gaan en wanneer we gaan. De rest is gewoon ruis. Bitcoin moet het kanaal van 42.000 tot 45.000 dollar overwinnen richting het einde van komende week. Daarna is er geen sterke weerstand meer tot de koers van 63.000 dollar”, aldus BitQuant.

Zo kan het dus een zeer bullish feestje worden als we deze twee analisten mogen geloven. Dat moet uiteindelijk allemaal nog maar blijken natuurlijk, want niet is gegarandeerd in de financiële wereld (en ook daarbuiten niet eigenlijk).

Bitcoin ook technisch gezien bullish

Bitcoin is op dit moment niet alleen bullish om fundamentele redenen, maar volgens Matthew Hyland is er ook vanuit de grafieken reden om bullish te zijn over de digitale munt.

“De sluiting van Bitcoin bevestigde het”, aldus Hyland.

Hiermee verwijst hij naar de sluiting van de laatste kandelaar op de dagelijkse grafiek van de grootste munt van de markt. De Relative Strength Index (RSI) springt weer omhoog en dat betekent meestal dat het positieve momentum doorzet voor Bitcoin.

Wat dat betreft lijkt er geen vuiltje aan de lucht, maar alleen de tijd kan ons natuurlijk leren of deze analisten gelijk krijgen met hun prognoses.

The post Bitcoin bulls verwachten nieuwe koersexplosie na DIT signaal appeared first on BLOX | Nieuws.