Wat doe je als je geen vertrouwen meer hebt in banken? Dan haal je je geld van je rekening en steek je het in iets wat zo ver mogelijk van het bankensysteem staat. Onder deze omstandigheden heeft de Bitcoin koers kunnen stijgen dit weekend.

ECB helpt Amerika

Vlak voordat Nederland naar bed ging gisteravond, maakte onze Europese Centrale Bank bekend dat ze liquiditeit verschaffen in de vorm van dollars.

De Amerikaanse centrale bank heeft hulp nodig bij bij bepaalde stappen om de economie te stabiliseren. Zodoende wordt er de samenwerking gezocht met andere centrale banken.

In een persbericht van 19 maart verklaarde de Federal Reserve samen te werken met de Bank of Canada, de Bank of England, de Bank of Japan, de Europese Centrale Bank en de Zwitserse Nationale Bank.

Het doel is om de liquiditeitsvoorziening te verbeteren via de bestaande overeenkomsten voor liquiditeitswaps in Amerikaanse dollars.’

Kredietcrisis, Corona en nu

Het gebruik van internationale swaplines gebeurt vaak tijdens economisch moeilijke periodes. Zo werden er swaplines gebruikt na de recessie van 2008 en tijdens het begin van Corona. De sluiting van verschillende banken, de ontslagen in de technologiesector en de dreiging van een wereldwijde recessie hebben iedereen op scherp gezet.

Het is lastig om te zeggen wat er de komende week allemaal gaat gebeuren, en welke banken er vrijdag nog overeind staan. Maar een ding is wel zeker: Als een centrale bank hulp nodig heeft van andere centrale banken, dan is dat een teken van zwakte.

Zwakke banken prooi voor Bitcoin

En vooralsnog heeft Bitcoin kunnen profiteren van de zwakte, de chaos en de onrust.

De afgelopen 7 dagen is de Bitcoin koers met 25% gestegen en als we alleen kijken naar dit etmaal, dan is er weer 3,71% bijgeschreven. Op dit moment wordt BTC verhandeld voor 28.057 dollar.

Het belooft weer een interessante week te worden.

The post Bitcoin boven 28.000 dollar, vertrouwen in banken kwijt appeared first on BLOX | Nieuws.