Binance heeft zijn noodfonds voor gebruikers, genaamd het Secure Asset Fund for Users (SAFU), omgezet in USDC. Dat meldt de cryptobeurs op haar website vandaag. Er zit circa 1 miljard dollar in het noodfonds.

Binance zet noodfonds om in USDC

USDC is een stablecoin uitgegeven door Circle Internet Financial, een Amerikaans bedrijf, ook Coinbase is bij de stablecoin betrokken. Het SAFU is in 2018 opgericht om een vangnet te bieden voor klanten in extreme situaties zoals hacks of andere calamiteiten.

Het geld is nu terug te zien op het volgende USDC adres: 0x4B16c5dE96EB2117bBE5fd171E4d203624B014aa. In het originele SAFU-fonds zaten andere stablecoins zoals Tether (USDT) en TrueUSD.

In het nieuws

Binance is het afgelopen jaar flink in het nieuws gekomen. Zo is de beurs en zijn oprichter Changpeng ‘CZ’ Zhao beschuldigd van een reeks overtredingen van de Amerikaanse effectenwetgeving. Met de Amerikaanse toezichthouder is een schikking getroffen om 4,3 miljard dollar als boete te betalen. Het heeft er ook toe geleid dat ‘CZ’ is afgetreden als topman. Hij is opgevolgd door Richard Teng. Ook is Binance niet meer actief in Amerika, ook in Nederland heeft de beurs zich teruggetrokken.

 

 


The post Bitcoin beurs Binance zet SAFU noodfonds om in USDC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.