Moeilijk! Bitcoin bereikte gisteren een nieuwe all time high. Nee, dit gaat niet over de koers, maar over de moeilijkheidsgraad. Nog nooit was het voor miners zo moeilijk om nieuwe Bitcoins te minen. Maar geloof het of niet, dat is iets goeds. Zeker zo vlak voor de halving.

Handhaven gemiddelde van 10 minuten

Elke twee weken wordt de moeilijkheidsgraad om Bitcoins te minen aangepast. Het idee is dat er gemiddeld elke 10 minuten nieuwe Bitcoins worden gevonden door miners. Maar als er meer miners bij komen, dan wordt het te makkelijk om als collectief Bitcoins te vinden.

Het Bitcoin netwerk past daarom automatisch elke twee weken de moeilijkheidsgraad aan. De afgelopen tijd zijn er veel miners bijgekomen, waardoor er iets te snel nieuwe Bitcoins bijkomen. Het netwerk past zich aan door minen moeilijker te maken en dat gemiddelde van 10 minuten te handhaven.

Bitcoin op hoogtepunt

Statistieken van CoinWarz laten zien dat de mining-moeilijkheid voor Bitcoin een nieuw record heeft bereikt, met een piek van 86,39 biljoen. De afgelopen week is deze met 3,92% gestegen en de afgelopen maand zelfs met 8,87%.

De getallen en de eenheid kan je vergeten, weet dat dit staat voor de beschikbare rekenkracht van alle miners samen (als je echt meer wil weten, dan kan dat hier).

Volgens CoinWarz is de volgende aanpassing van de Bitcoin-moeilijkheidsgraad naar verwachting op 24 april. Zoals het er nu uit ziet, zal de moeilijkheidsgraad weer stijgen, ditmaal naar 89,21 biljoen.

Impact van Bitcoin halving

Maar voordat het zo ver is, is eerst de halving. Deze zal naar verwachting op 20 april plaatsvinden. De beloningen voor miners wordt dan gehalveerd en zal dalen tot 3,125 Bitcoin per blok.

Het kan zo maar zijn dat dit te weinig is voor miners en dat kortstondig een paar miningfarms afgesloten worden omdat het niet winstgevend is. Dat zou je dan terug moeten zien in de moeilijkheidsgraad, die neemt dan af. Maar als de koers vervolgens weer stijgt, dan is het logisch dat die machines weer worden aangezet.

The post Bitcoin bereikt nieuwe all time high qua miningmoeilijkheid, laatste voor halving appeared first on BLOX | Nieuws.