De dominantie van Bitcoin op de crypto-markt bereikte gisteren het hoogste niveau in ruim 900 dagen tijd. Meer specifiek gaat het om het hoogste niveau sinds april 2021. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het nep-nieuws rondom de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF wat gisteren door Cointelegraph werd verspreid.

Dominantie van Bitcoin. Bron: Tradingview

Wat kunnen we hiervan leren?

We kunnen gelukkig wel wat belangrijks leren van de nep-goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF die we gisteren zagen. Namelijk dat Bitcoin bij de daadwerkelijke goedkeuring van het felbegeerde beleggingsproduct de rest van de markt zijn hielen zal laten zien.

Bitcoin schoot na de ‘goedkeuring’ van gisteren met 10 procent omhoog en de dominantie van Bitcoin bereikte met 52,45 procent het hoogste niveau in ruim 900 dagen tijd.

Ergens is dat logisch, omdat een Spot Bitcoin ETF vooral een voordeel oplevert voor Bitcoin. Dit is immers een beleggingsproduct wat het voor de rijksten op aarde mogelijk maakt om eenvoudig in Bitcoin te investeren en niet in andere munten.

Zodoende is het begrijpelijk dat de markt vooral reageerde met een plus voor Bitcoin, al zal de goedkeuring (als die er uiteindelijk komt) ook andere munten wel bevoordelen.

Stijging voor Bitcoin aanstaande?

Als we naar de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin kijken op de dagelijkse grafiek, dan ziet het er momenteel goed uit voor de digitale munt. De RSI is een zogenaamde momentum-indicator, die handelaren kunnen gebruiken om te bepalen of de market overgekocht of oververkocht is.

Over het algemeen is de RSI bullish als deze boven de 50 ligt en onder de 50 is er sprake van een bearish signaal.

Afgelopen week viel de RSI eventjes terug naar de 50 (zie onderkant grafiek, rode bol); maar inmiddels is deze alweer een beetje gestegen. Daarmee is het bullish momentum nog altijd intact.

Als de Bitcoin koers vandaag boven de 28.000 dollar kan sluiten en de RSI op dit niveau blijft, dan zou dat in potentie tot nieuwe stijgingen kunnen leiden; zo stelt Valdrin Tahiri van BeInCrypto.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin bereikt hoogste dominantie in 900 dagen appeared first on BLOX | Nieuws.