De roebel is flink gedaald sinds de oorlog russen Rusland en Oekraïne. De sancties op Rusland hebben een zeer negatief effect gehad tegenover de munt. Gisteren prikte de koers eventjes door de all time high tegenover de roebel.

All time high in Rusland

Zoals te zien in onderstaande grafiek, is de prijs voorbij 4.980.000 roebel gestegen. Hiermee heeft de koers van bitcoin een nieuwe hoogte gemaakt ten opzichte van de vorige all time high van 14 april.

BTC/RUB 3D

In de rode cirkel is de plek te zien van het begin van de oorlog. De koers heeft tot die dag nog geen rode dag gekend op dit handelspaar. Het is daarom aannemelijk – maar niet met zekerheid te zeggen – dat veel Russen sinds het begin van de oorlog bitcoin kochten.

Roebel crasht door sancties

De roebel daalde sinds het begin van de oorlog van ongeveer 0.012 tot een dieptepunt van 0.0065 dollar. Dit is een daling van bijna 50% sinds dat Rusland Oekraïne binnenviel.

RUB/USD 3D

Hoe zit het met de euro en dollar?

De all time high tegenover de dollar is nog steeds 69.000 dollar; een prijs die werd bereikt op 10 november. Dit was op dezelfde dag dat BTC zijn hoogste punt maakte tegenover de euro. De koers was toen 59.700 euro.

BTC/USDT 3D

Om deze prijzen weer te halen, moet bitcoin nog een aardig stuk stijgen (of de euro en dollar moeten inleveren op hun waarde). Op dit moment zit de koers op het dollar-paar op 43% van de all time high, en het euro-paar op 41% van de all time high.

De vraag is nu of de koers verder zal stijgen tegenover de roebel, en of dit ook een psychologisch effect zou hebben op bitcoin tegenover de dollar en de euro. Het zou niet gek zijn, aangezien de sancties tegen Rusland nog niet zijn teruggetrokken en de koers van de roebel nog steeds daalt; ook tegenover de euro en de dollar.

The post Bitcoin bereikt all time high tegenover Russische roebel appeared first on BTC Direct | Nieuws.