Data van Glassnode suggereert dat bitcoin momenteel in de accumulatie-modus zit en dat is een goed teken voor een eventuele bullmarkt die eraan zou kunnen komen. Volgens het nieuwe rapport van Glassnode is de niet-liquide supply van bitcoin stijgende en groeit ook het aantal lange-termijn holders van de digitale munt.

Vooral kleine investeerders kopen momenteel gigantisch veel bitcoin op volgens de data van Glassnode.

92 procent van de mining-opbrengsten

Van de 28.356 bitcoin die in de afgelopen 30 dagen uit de digitale mijnen zijn gehaald door de miners, zijn er 26.161 opgekocht door kleine investeerders volgens Glassnode (zie bovenstaande grafiek). Dat betekent dat 92 procent van al deze bitcoin alleen al door de kleinere investeerders uit de markt zijn gehaald.

Behalve deze positieve ontwikkeling is er op het gebied van lange-termijn holders ook goed nieuws te melden.

Zo is het aantal Bitcoin in handen van lange-termijn holders naar het hoogste niveau ooit gestegen. Dat wijst erop dat steeds meer mensen die overtuigd zijn van de toekomst van bitcoin de digitale munt accumuleren.

Het lijkt erop dat het optimisme over de Spot Bitcoin ETF van BlackRock bijdraagt aan het sentiment over de digitale munt. Aan alle kanten zien we op dit moment positief nieuws verschijnen als het over bitcoin gaat.

Bitcoin koers van 40.000 dollar in aantocht?

In uitspraken gedaan richting de redactie van Cointelegraph liet LMAX Group marktstrateeg Joel Kruger weten hoe een uitbraak van Bitcoin richting de koers van 40.000 dollar zou kunnen plaatsvinden.

“We zien niets bijzonders voor de Bitcoin koers aan het begin van de week, behalve de stabiele stroom van vraag van middellange en lange-termijn investeerders die hun exposure willen uitbreiden.

Als we iets zouden moeten aangeven, dan is het wel dat de Bitcoin koers de afgelopen week minder presteerde dan andere risico-assets, die zijn gestegen als gevolg van verbeterde verwachtingen over het beleid van de Amerikaanse centrale bank na de softe data over de Amerikaanse economie”, aldus Kruger.

Een uitbraak boven de 36.000 dollar zou volgens de analist een volgende opwaartse koersbeweging voor Bitcoin kunnen opleveren.


The post Bitcoin bereikt all-time high op een bijzondere statistiek appeared first on Bitcoinmagazine.nl.