De Bitcoin koers is de maand oktober goed begonnen, want voor de eerste maandag van de maand staat er een plus van ongeveer 4 procent op de borden. Dat brengt Bitcoin op een koers van 28.330 dollar. Nu is het de vraag of de bulls dat positieve momentum de volledige maand kunnen doorzetten en we misschien weer over de 30.000 dollar heen kunnen klimmen.

September goed geëindigd

Ook de maand september is prima afgesloten door Bitcoin met een plus van ongeveer 5 procent. Die stijging wordt vooralsnog doorgezet in oktober met een indrukwekkende plus van 4 procent vandaag en een prachtige 8,5 procent over de afgelopen zeven dagen.

Ook Ethereum doet het prima. De nummer twee van de markt staat vandaag op een plus van 2,15 procent, maar over de gehele week gemeten mag het 10,16 procent bijschrijven. Dat brengt de koers van Ethereum op 1.728 dollar.

Met de stijgingen van de afgelopen weken is de Bitcoin koers van 25.300 dollar in ieder geval bevestig als een horizontale steunzone. Wat dat betreft hoeven we op het eerste gezicht niet bang te zijn voor extreme dalingen, al weet je het met Bitcoin natuurlijk maar nooit.

Het volledige verlies dat de Bitcoin koers vanaf 17 augustus maakte is overigens nog niet hersteld. Op die datum begon immers de daling die Bitcoin van de koers van 29.200 dollar naar beneden bracht tot de steunzone van 25.300 dollar.

Belangrijk moment voor Bitcoin

De oktobermaand is pas net begonnen, maar we zijn nu al op een cruciaal moment aangebroken voor Bitcoin. Op het moment van schrijven zijn de bulls namelijk in gevecht op het weerstandsniveau dat loopt van 28.350 tot 29.150 dollar.

Als het lukt om die koersen te doorbreken, dan kan het positieve momentum weleens een vervolg krijgen richting het einde van het jaar. Zou dit dan het moment zijn waarop investeerders zich gaan voorsorteren op de volgende halving die voor april 2024 op de planning staat?

Als de koers boven het Fibonacci-niveau van 0,618 op 29.166 dollar weet te komen, dan zou een stijging naar de 32.000 dollar niet ondenkbaar zijn. Mocht Bitcoin dat halen, dan zou dat een fantastisch resultaat zijn voor deze maand.

Zeker als je bedenkt dat de traditionele financiële markten in de problemen lijken te zitten.

The post Bitcoin begint oktober sterk, kunnen de bulls volhouden? appeared first on BLOX | Nieuws.