We zijn vandaag getuige van een mooie stijging op de Bitcoin grafiek. Op het moment van schrijven staat de koers 4% in het groen en dat ervoor dat het optimisme herleeft. Is dit de opwaartse beweging dat ons eindelijk boven het psychologische prijsniveau 30.000 dollar brengt?

Vandaag richten we ons in de analyse op de huidige situatie van de Bitcoin koers. Een belangrijk punt van aandacht is de weerstand van de 28.600 dollar, waar de koers al ruim 9 dagen op stuit en nog niet in staat is om er doorheen te breken.

Daarnaast werpen we kort een blik op het koopvolume, dat toch echt moet toenemen wil ik overtuigd zijn van veel hogere prijsniveaus.

Deze weerstand moet Bitcoin doorbreken

Het is niet vreemd dat Bitcoin momenteel moeite heeft met het 28.600 dollar prijsniveau. In juni 2021 diende dit niveau als stevige ondersteuning voor de koers, zoals te zien is in onderstaande grafiek. Waarna de koers recht omhoog schoot richting een nieuw all-time high.

Na het bereiken van de all-time high brak de bearmarkt aan en daalde de koers helemaal van de 69.000 naar de 28.600 dollar. Daar vond het voor de tweede keer ondersteuning. Meerdere analisten voorspelden toen dat hier de bodem gevormd zou worden en dat de koers vanaf dat niveau weer de stijging kon inzetten.

BTC/USD 1D

Het is inmiddels duidelijk geworden dat de bodem van Bitcoin aanzienlijk lager lag dan verwacht, namelijk rond de 15.000 dollar. Sinds het raken van de bodem herstelde de grootste cryptomunt zich langzaam maar zeker, en staat het inmiddels meer dan 80% hoger dan de bodem. De koers bevindt zich namelijk voor de derde keer op het rond de 28.600 dollar, maar nu is dit een weerstandsniveau in plaats van ondersteuning.

Het is van belang dat Bitcoin de barrière doorbreekt. Dit kan de koers namelijk een heel stuk hoger brengen. Er is namelijk niet veel weerstand meer tussen dit prijsniveau en de 32.000 dollar. Een doorbaak van de 28.600 dollar kan de koers dus in een klap boven de 32.000 dollar brengen.

Het koopvolume werkt nog niet mee

Ik wil geen spelbreker zijn, maar toch wil ik je erop wijzen dat het huidige koopvolume niets anders dan een bearish signaal geeft. Een opwaartse koersbeweging met afnemend volume kan niet als bullish worden beschouwd. Om de positieve trend van Bitcoin voort te zetten, is het cruciaal dat de koers boven de weerstand van de 28.600 dollar uitbreekt met substantieel koopvolume.

BTC/USDT 1D

Als de uitbraak van Bitcoin boven de weerstand gepaard gaat met aanzienlijk koopvolume, dan kunnen we concluderen dat investeerders vertrouwen hebben in een verdere stijging van de koers. Blijft dit koopvolume echter uit, dan moeten we ons bewust zijn van een mogelijk komende trendommekeer. In dat geval kan de ondersteuning rond de 26.700 dollar bereikt worden, of in geval van veel rode candles het 25.000 dollar prijsniveau.

Conclusie

Bitcoin vertoont momenteel een positieve opwaartse beweging, waarbij er opnieuw een poging wordt gedaan om de weerstand te doorbreken. Als dit lukt, kan de koers stijgen richting de 32.000 dollar. Het is echter belangrijk om te beseffen dat de volume-indicator de huidige stijging niet bevestigt. Hierdoor blijft er een reële kans bestaan dat de trend zich omkeert.

The post Bitcoin analyse: zorgt stijging van vandaag voor 30.000 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.