Bitcoin doet het uitstekend de afgelopen 7 dagen. Na weken van rode candles, ziet het er naar uit dat de munt eindelijk weer positief zal sluiten. Als de week op deze koers eindigt, heeft bitcoin een mooie candle gemaakt van meer dan 11%; iets wat we niet meer hebben gezien sinds maart van dit jaar.

Ondersteuning gevonden

In de onderstaande afbeelding zien we de wekelijkse grafiek. Daar staat elke candle voor één week, en zoals je kan zien is die van deze week mooi groen.

Dit is dan ook een mooi punt voor bitcoin om zo’n groene candle te maken, aangezien dit gebeurt op een belangrijke plek: de all time high van 2017. Dit bood dan ook support op het moment dat bitcoin onder de 20.000 dollar dook.

Weerstand gebroken

Op dit moment zit de bitcoin koers zo’n 15% boven dat punt, waardoor het lijkt alsof de munt daar niet snel terug zou komen. Om meer te kunnen zien – en te bekijken of bitcoin eindelijk omhoog gaat – pakken we de 4-uurs grafiek erbij, waarbij elke candle 4 uur duurt.

In deze grafiek zien we de roze zone die ook in de eerste grafiek staat aangegeven. Maar omdat we ingezoomd hebben, is deze natuurlijk veel groter. Daarnaast zien we ook een andere zone (in het blauw). Dat was de huidige weerstand van bitcoin. ‘Was’, omdat bitcoin hier net doorheen is gebroken.

Dit betekent dat bitcoin er op zowel grote als op kleine timeframes goed uit ziet. Op dit moment is er op de 4-uurs grafiek namelijk een weerstand (die voorheen support was) op 23.000 dollar. En mocht deze breken, dan is er nog altijd de gigantische wekelijkse support bij de all time high van 2017.

Op een mooie vrijdag!

Het ziet er dus niet al te slecht meer uit op dit moment. Bitcoin vindt ondersteuning en breekt vervolgens een weerstand. Dit is het meest positieve wat bitcoin gedaan heeft in de afgelopen weken, dus daar mag menig bitcoin investeerder wel blij mee zijn (lees: opgelucht).

Bitcoin begint langzaam uit de gevarenzone te klimmen, wat ervoor zorgt dat de gigantische paniek eindelijk weg is. De koersverwachting is dan ook eerder positief dan negatief. Het zou pas slecht zijn als bitcoin de support rond 23.000 begeeft. Maar voor nu gaan we lekker het weekend in met bitcoin.

The post Bitcoin analyse: wordt dit de beste week sinds maart? appeared first on BTC Direct | Nieuws.