Het jaar is bijna voorbij, wat betekent dat er een nieuwe jaarlijkse candle aankomt! Hoe ziet de grafiek van Bitcoin er nu uit, en wat kunnen we de komende weken (en het komende jaar verwachten)?

Komende weken kunnen we dalen

In de onderstaande afbeelding zien we de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 7 dagen. Deze grafiek gebruiken we om de belangrijkste steunpunten en weerstanden te vinden, en we zien er op dit moment drie. Deze zijn weergeven als blauwe zones.

Op dit moment is de koers afgewezen bij de middelste blauwe zone. Het is daarom mogelijk om terug naar 12.000 dollar te gaan (onderste blauwe zone). Er zijn namelijk geen grote ondersteuningen tot dit punt. Het is daarom mogelijk dat de koers de komende weken verder omlaag zal zakken. 

Dit scenario hebben we al vaker besproken in andere analyses, en omdat het einde van het jaar bijna in zicht is, kunnen we ook een zeldzame analyse maken van de jaarlijkse grafiek (elke candle staat gelijk aan 12 maanden). De koers kan de komende weken omlaag gaan, maar wordt 2023 een rood jaar?

Jaarlijkse grafiek van Bitcoin

In deze grafiek zien we de Bitcoin koers vanaf het jaar 2011. Op dat moment was de prijs voor 1 BTC nog minder dan 10 euro. Maar nu, bijna 12 jaar verder, zit de koers zo’n 16.400 euro hoger. 

Als we kijken naar de onderstaande grafiek kunnen we zien dat er nauwelijks rode jaarlijkse candles zijn gemaakt in de geschiedenis van Bitcoin. De koers van Bitcoin leverde dit jaar bijna tweederde van zijn prijs in, vergelijkbaar met de jaren 2014 (-56%) en 2018 (-73%). 

En nu wordt het interessant: de jaren na deze grote dompers zien we een trend. Het is namelijk nog nooit voorgekomen in deze grafiek dat de koers 2 rode jaarlijkse candles op rij maakte. Na 2014 en na 2018 steeg de koers 3 jaar op rij. Bitcoin investeerders hopen natuurlijk dat deze trend in 2023 zal doorzetten. Maar zo onvoorspelbaar als Bitcoin is, kunnen we het niet zeker weten.

The post Bitcoin analyse: wordt 2023 een groen jaar? appeared first on BLOX | Nieuws.