Bitcoin heeft vannacht weer een nieuwe wekelijkse candle gesloten, waarmee het net boven een belangrijke ondersteuning bleef. Wat kunnen we hieruit aflezen en hoe staat de munt ervoor? Laten we naar de grafieken kijken.

Maandelijkse candle over 3 dagen

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek erbij, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Hierdoor kunnen we ver terugkijken in het koersverleden. Dit is belangrijk, omdat je op deze manier de belangrijkste prijslevels eruit kan halen. In de grafiek hieronder zijn die te zien als een grijze zone en een zwarte lijn.

De grijze zone is een belangrijk weerstandspunt, maar ook een ondersteuningspunt geweest in het verleden. Dat is te zien aan de reacties die Bitcoin geeft als het bij deze zone aankomt. Niet lang geleden maakte Bitcoin een flinke daling, nadat het voor weken had geprobeerd om boven de grijze zone uit te komen. Na weken van pogingen bleek de koopkracht niet genoeg om de koers hierboven te kijken, waardoor de munt tot de eerst volgende support zakte: 25.000 dollar.

Dit is de koers waar ook grofweg de zwarte lijn zijn functie vervuld. Deze lijn is ontstaan uit een vorig hoogtepunt, en bleek tot nu toe nog steeds relevant voor ondersteuning. Als een grote candle – zoals de wekelijkse of maandelijkse – onder deze zone sluit, is het aannemelijk dat de koers verder zal dalen.

Goed nieuws dus, dat de candle van vannacht boven deze lijn sloot, maar over drie dagen sluit de maandelijkse grafiek. Deze belangrijker voor de lange termijn koers dan de wekelijkse grafiek.

Wat als er geen lager punt wordt gemaakt?

Aangezien de maandelijkse candle sluit op 1 september, heeft de munt heeft nog 3 dagen om zich sterk te houden. Om dit beter te analyseren, gaan we ook kort kijken naar de dagelijkse grafiek waarbij elke candle voor 24 uur staat. Hier zien we het beste hoe de koers op deze twee prijslevels (de zone en de zwarte lijn) reageert.

Het is aannemelijk dat Bitcoin tussen deze prijzen blijft bewegen. Het enige wat dat kan verpesten is een candle die buiten dit speelveld treedt. Een dagelijkse candle kan al genoeg zijn om de daling verder in te zetten, maar een maandelijkse candle heeft veel meer invloed.

Zolang de koers boven de zwarte lijn blijft, is er niks aan de hand. De munt zal dan waarschijnlijk tussen dit level en de grijze zone verder gaan bewegen. Het zal dan goed zijn als Bitcoin tussen deze grenzen al voorzichtig begint met het maken van hogere laagte- en hogere hoogtepunten.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Bitcoin analyse: wekelijkse candle sluit boven belangrijk punt appeared first on BLOX | Nieuws.