Hoewel Bitcoin een mooie stijging liet zien tot zelfs de 26.850 dollar, heb ik wel mijn twijfels. Er zijn namelijk enkele factoren die een verdere stijging in de weg kunnen staan. Ten eerste wordt de stijging niet ondersteunt door oplopend handelsvolume, en daarnaast lijkt Bitcoin moeite te hebben om boven een grote weerstand uit te breken. Zaken die een verdere stijging kunnen belemmeren, en daarom goed om in deze analyse hier verder op in te gaan.

De weerstand voor de Bitcoin koers

We beginnen bij de grote weerstand. Op de Bitcoin grafiek zien we het dubbele top-patroon duidelijk zichtbaar. Kenmerkend voor dit patroon zijn de twee toppen, vaak rond hetzelfde prijsniveau, die het eind van een opwaartse trend markeren. Zo is dat ook te zien op de grafiek hieronder met de rode boxen.

Goed, beide toppen zijn zichtbaar en het moment lijkt steeds dichterbij te komen dat dit patroon daadwerkelijk gaat uitspelen. Vaak is dit wanneer een trendlijn of grote steun verloren gaat, en daalt de koers tot het koersdoel wat bij dit patroon hoort. Nu heeft de koers de afgelopen weken dus de trendlijn verloren en zou een koersdoel van om en nabij de 21.000 dollar om de hoek liggen …

Gigantisch slecht nieuws …

Bitcoin laat de afgelopen dagen echter wat groen zien, en als deze stijging aanhoudt, kan dit helpen om het uitspelen van dit patroon te voorkomen. Hierbij is het van belang dat Bitcoin weer boven de trendlijn weet te stijgen. Alleen al een dagsluiting boven deze lijn zou voldoende kunnen zijn om het tij te keren.

Als het niet lukt om de weerstand te doorbreken en de koers tegen deze weerstand blijft hikken zonder succes, dan kan het scenario van de zwarte pijl realiteit worden. Een realistisch scenario. Niet alleen door het dubbele top-patroon en het verlies van de trendlijn, maar ook door de volume-indicator, waar ik nu kort een blik op werp.

Het volume ondersteunt de stijging niet

Voor degenen die hier nog niet bekend mee zijn, is het goed om te weten dat een opwaartse trend bevestigd moet worden door oplopend volume. Wanneer de koers stijgt, willen we zien dat er steeds meer kopers de markt in komen om zo de koers verder omhoog te duwen. Is dit niet het geval, dan is dit vaak slecht nieuws.

Bitcoin kampt momenteel met dit probleem. Hoewel de koers een mooie stijging laat zien, die op het eerste gezicht positief lijkt, wordt deze stijging niet ondersteund door oplopend volume. Dit geeft vaak aan dat trendommekeer om de hoek ligt, met andere woorden: rode candles lijken een kwestie van tijd.

Conclusie

Deze week publiceerde ik een analyse en benoemde ik dat Bitcoin de 27.700 dollar kon halen. Een stijging volgde inderdaad, maar het koersdoel is niet behaalt. Jammer, maar ook logisch. De koers hikt tegen de grote weerstand aan, en zolang deze niet doorbroken wordt, is er geen reden voor een grote stijging. Daarnaast zien we ook nog eens dat de opwaartse trend niet ondersteund wordt door volume.

Wat we op dit moment graag willen zien, is een doorbraak boven de weerstand met oplopend koopvolume. Is dat te veel gevraagd?

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin analyse: weerstand lijkt stijging te stoppen, is dit de top? appeared first on BLOX | Nieuws.