Bitcoin sloot de afgelopen week met een mooie groene candle. De markt haal nu rustig adem na een week vol spanning. Met een huidige prijs van 22.200 dollar wordt zelfs een belangrijke weerstand doorbroken, en dit kan gunstig zijn voor het koersverloop.

Ondersteuning is sterk genoeg

Bitcoin heeft de afgelopen week afgesloten met een machtig mooie candle. Deze kun je zien in onderstaande grafiek. De wekelijkse candle daalde eerst naar bijna 18.500 dollar, om vervolgens te stijgen naar bijna 22.000 dollar. Op dit moment zit de koers daar al boven.

De plek wáár de koers omhoog schoot is belangrijk. Zoals je kan zien heeft bitcoin een grote roze zone die ondersteuning biedt. Dit is het hoogste punt van 2017. Wanneer de koers hier doorheen zou zakken, kon het dalen tot wel 12.000 dollar (blauwe zone in bovenstaande grafiek). Gelukkig kunnen we dit scenario even in de prullenbak doen (voor nu).

Dit betekent natuurlijk iets positiefs: bitcoin gaat nog niet naar 12.000 dollar, en de candles kleuren groen. Om te kijken wat de koers gaat doen op de kortere termijn, pakken we de 4-uurs grafiek erbij, waarbij elke candle staat voor 4 uur.

Weerstand van 21.800 dollar doorbroken

Hier is te zien dat bitcoin al een tijdje tegen een weerstand van 21.800 dollar (blauwe zone) aan het hikken was. Dit was een belangrijke zone, die voorheen iets te krachtig was. Bitcoin werd daar afgewezen en teruggeduwd tot zijn laagste punt van de afgelopen week.

De marktleider was niet alleen sterk genoeg om deze daling te corrigeren, maar zelfs om die nieuwe weerstand de doorbreken. Zoals je kan zien schoot de bitcoin koers uit de ondersteuning (paarse zone).

Bij de vorige 4-uurs candle (van 2:00 tot 6:00 van deze ochtend) had bitcoin al het plan om voorbij deze weerstand te komen. Helaas lukte dat niet, maar op dit moment heeft bitcoin het geflikt. De candle van 6:00 tot 10:00 is boven deze blauwe zone gesloten. Dit betekent meestal dat de koers nog wat verder kan stijgen.

Dit zou in theorie betekenen dat we doorgaan naar de volgende weerstand: de 25.000 dollar. Dit is de plek waar bitcoin zijn hoogste punt maakte van de vorige maand. Mocht bitcoin daar naartoe bewegen, dan zullen daar veel mensen hun bitcoins weer proberen te verkopen.

Het is echter ook mogelijk dat er zo veel kopers zullen zijn op dat punt, dat de koers zelfs daar voorbij beweegt. In dat geval kunnen we weer kijken naar de scenario’s vóór de daling van afgelopen week. Dit zou betekenen dat een koers van 28.000 aanstaande is, wanneer de volgende weerstand bij 25.000 dollar doorbroken wordt.

The post Bitcoin analyse: weerstand bij 21.800 dollar is nu gebroken! appeared first on BLOX | Nieuws.