Gisteren sloot Bitcoin de dag af met een daling van 2%. Hoewel dit misschien een kleine beweging lijkt, heeft het toch een negatief effect hebben het bullish scenario wat we bespraken in de analyse van dinsdag. Het feit dat meerdere candles onder de trendlijn zijn gesloten, is geen positief signaal.

Meer rode candles kunnen aanstaande zijn en daarom is het belangrijk om vandaag te focussen op de ondersteuningsniveaus: de belangrijke niveaus waarop de koers kan stabiliseren voordat deze eventueel weer verder stijgt.

De sterke ondersteuningen

Op de onderstaande grafiek is te zien dat de Bitcoin koers momenteel op een steun beweegt. Een kleine stijging vanaf dit niveau is mogelijk, maar we moeten niet vergeten dat we een bevestiging hebben van een dubbele top door het verlies van de trendlijn waarover ik eerder deze week sprak. Chart, histogram  Description automatically generated

Dit is een zeer negatief signaal voor de markt. Je herinnert je misschien dat Bitcoin ook een dubbele top liet zien tijdens de bullmarkt. Dat heeft de koers geen goed gedaan.

Bij een verdere daling, bereiken we de tweede groene lijn. Dit prijsniveau biedt meer steun dan de huidige ondersteuning, niet alleen vanwege de uitgebreidere prijsactie, maar ook omdat het samenvalt met een belangrijke indicator: de Bull Market Support Band. 

Wat is Bull Market Support Band?

De Bull Market Support Band (BMSB) is een indicator die vaak wordt gebruikt onder voor het bepalen of Bitcoin zich in een Bull- of Bearmarkt bevindt. Deze indicator bestaat uit een combinatie van twee andere indicatoren: de 20 Week SMA (Simple Moving Average) en de 21 Week EMA (Exponential Moving Average).

Waarom is deze indicator van belang?

Begin dit jaar schoot de koers boven deze band en zit Bitcoin volgens deze indicator sinds dat moment in een bullmarkt. Ondanks de dalingen is Bitcoin boven de Band gebleven. Dit geeft aan dat de opwaartse trend op hogere tijdsframes nog steeds intact is.

In de komende weken zijn er twee mogelijke scenario’s voor de koers van Bitcoin. In het eerste scenario schiet de koers naar beneden en daalt het zelfs onder de indicator. In dat geval zal de koers in grote lijn de rode pijl op de grafiek hierboven volgen.

Dit scenario is mogelijk, maar het zou aanzienlijke sellpressure vereisen. Dingen die dit scenario waarschijnlijker kunnen maken, is als de dollar doorzet met stijgen. Dit is slecht voor Bitcoin vanwege de omgekeerde correlatie.

In het tweede scenario biedt de indicator voldoende steun en zet de koers een verdere stijging voort. Dit is een vooral positief scenario, maar zeker niet onmogelijk vanwege de grote steun die de koers tegen zal komen.

Een kleine stijging op lage tijdsframe

In deze analyse hebben we vooral een breder perspectief ingenomen en de toekomstige bewegingen op de langere termijn besproken. Dit heeft geen al te positief beeld geschetst. Niettemin is er nog steeds een klein positief signaal te zien op de lagere tijdsframe. 

Chart, histogram  Description automatically generated

We zien namelijk dat het verkoopvolume afneemt terwijl de koers daalt. Dit betekent dat steeds minder investeerders bereid zijn om Bitcoin te verkopen tegen steeds lagere prijzen. Dit is een bullish signaal, wat kan resulteren in een mogelijke kleine stijging van de koers in de komende dagen. Het is geen zekerheid, maar iets om in gedachten te houden.

The post Bitcoin analyse: waarom een kleine daling grote gevolgen kan hebben appeared first on BLOX | Nieuws.