Bitcoin heeft tot in de puntjes een trendlijn bevestigd en lijkt deze te respecteren als support. Wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Trendlijn bevestigd

Zoals te zien in de onderstaande grafiek, heeft bitcoin op dit moment op drie punten de (onderste) trendlijn aangeraakt. In de vorige analyse bespraken wij dit scenario, omdat er nog maar twee aanraakpunten waren. Het was mooi om te zien dat bitcoin deze lijn met nauwkeurige precisie respecteerde. Hierdoor is het aannemelijk dat de prijs hier een kleine opleving zal zien.

Een logisch vervolg voor deze beweging, is dus om weer even omhoog te gaan. Bitcoin moet namelijk niet onder deze lijn breken, aangezien de koers dan verder kan zakken richting de onderste low. Als dat zou gebeuren krijgen we binnen korte tijd een bitcoinkoers van ongeveer 33.000 dollar. Dit is misschien iets te voorbarig, maar het is goed om ook de negatieve scenario’s uit te denken.

Natuurlijk is positiviteit veel leuker, dus we gaan ook kijken naar het bullish scenario. Als bitcoin op deze trendlijn terugkeert naar de (bovenste) blauwe zone – die nu als weerstand fungeert – is dat positief voor de korte termijn. Om op lange termijn bullish te blijven moet die zone doorbroken worden. De koers van bitcoin zou hiermee een hoger hoogtepunt zetten, waardoor er een opwaartse trend kan ontstaan.

Stapje voor stapje

Op dit moment is dit ook aan de positieve kant iets te voorbarig, aangezien bitcoin eerst moet bewijzen dat hij niet door de trendlijn zakt. Dat is op dit moment de grootste focus. Pas vanuit daar kunnen we verder kijken naar het koersverloop.

De scenario’s zijn op dit moment erg simpel. Als bitcoin onder de trendlijn sluit, gaan we veel verder naar beneden. Wanneer de koers hier een beetje omhoog gaat, is de trendlijn het redmiddel van bitcoin. En als de koers een spurt maakt – door de blauwe zone heen – dan zal de analyse daarna erg rooskleurig worden.

The post Bitcoin analyse: waar moeten we nu op letten? appeared first on BTC Direct | Nieuws.