Bitcoin is na een reeks volatiele bewegingen terug boven de 28.000 dollar en hierdoor lijkt het alsof de stijgende trend nog steeds krachtig is. Hier heb ik echter grote twijfels over. Vandaag laat ik jullie aan de hand van een patroon en indicator zien dat het goed mogelijk is dat een trendommekeer om de hoek ligt.

Vandaag bespreken we allereerst de volume-indicator, die aangeeft hoeveel er op bepaalde prijsniveaus wordt verkocht en gekocht. Deze indicator bevestigt de verwachting van een komende bearish trend doordat we afnemend koopvolume zien tijdens een opwaartse beweging.

Dit is een negatief signaal. Naast deze indicator bespreken we ook het patroon waar ik afgelopen dinsdag al over schreef, namelijk de ‘rising wedge’. Dit patroon blijft van belang en kan de koers mogelijk terugbrengen richting de 25.000 dollar.

Koopvolume neemt af tijdens Bitcoin stijging

Op de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat het koopvolume (weergegeven met groene staven) gestaag afneemt, terwijl de Bitcoin koers blijft stijgen. Dit is een bearish signaal, omdat tijdens een opwaartse beweging juist toenemend volume gewenst is.

Toenemend volume geeft namelijk aan dat investeerders bereid zijn om op steeds hogere prijsniveaus Bitcoin te kopen. Wanneer het volume daarentegen blijft afnemen, kan dit erop wijzen dat investeerders de huidige koers te hoog vinden om in te kopen. Dit is een belangrijk signaal dat kan duiden op een naderende trendommekeer.

BTC/USD 1D

Tijdens een eventuele toekomstige neerwaartse beweging kunnen we ondersteuning verwachten van de 25.000 dollar. Zoals ik in eerdere analyses heb benoemd, was dit eerst een grote weerstand. Nu deze weerstand is doorbroken, is het belangrijk dat dit niveau als ondersteuning kan worden vastgehouden. Het is daarom heel gezonde prijsactie als de koers de komende dagen de 25.000 dollar test als ondersteuning, om vervolgens de stijging voort te zetten. Zeker geen reden tot paniek.

De rising wedge op de Bitcoin-grafiek

Naast de volume-indicator wijst ook het patroon, waar ik afgelopen dinsdag over schreef, op een mogelijke trendommekeer. Het betreft de ‘rising wedge’. Dit patroon wordt gekenmerkt door hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten, totdat de koers uiteindelijk in een punt wordt gedreven.

BTC/USD 4H

Zoals je op de bovenstaande grafiek ziet, brak de koers naar beneden uit dit patroon. Sindsdien is de koers weer gestegen, maar helaas voor de optimisten onder ons is de koers niet teruggekeerd in het patroon; in plaats daarvan heeft het slechts een retest uitgevoerd. Dit is een belangrijke ontwikkeling nadat de koers uit een patroon is gebroken. Het wijst erop dat de koers onvoldoende sterkte heeft om terug te keren in het patroon, waardoor het goed mogelijk is dat de daling zal voortzetten.

Het is van belang om de koers nauwlettend in de gaten te houden. Ondersteuning kan Bitcoin allereerst vinden op de 25.000 dollar. Als rood daarentegen echt de grafiek zal domineren, dan kunnen we steun verwachten op lagere niveaus, zoals bijvoorbeeld op de 23.800 en 21.400 dollar.

The post Bitcoin analyse: vrije val is eigenlijk onvermijdelijk appeared first on BLOX | Nieuws.