Het is volkomen normaal dat we momenteel een aantal groene candles op de grafiek zien verschijnen. Eigenlijk zien we dit altijd na een aanzienlijke daling. En andersom natuurlijk ook. Bitcoin gaat nooit in een rechte lijn naar boven of naar beneden. 

In deze analyse bespreek ik of we waarde aan deze twee groene dagen moeten toekennen. Zou dit in een echte opwaartse trend kunnen resulteren, of is dit slechts een mini rally waarna we weer een reeks rode dagen kunnen verwachten? Ten slotte zal ik uitzoomen en een interessante casus bespreken met betrekking tot de 400 Weekly MA: een indicator die de weekkoersen van de afgelopen 400 weken bij elkaar optelt en het gemiddelde neemt. 

Hoe nu verder?

Zoals gewoonlijk beginnen we de analyse met een lage tijdsframe grafiek. Dit keer de 4-uurs grafiek: elke candle staat voor 4 uur. Bitcoin daalde de afgelopen weken zo’n 22.5% vanaf de lokale top gemeten. Dit is een aardig forse beweging wanneer je bedenkt dat een investering nu bijna een kwart minder waard is. Dit alles in twee weken!

Goed, een daling stopt bij een ondersteuning, maar wat veel bitcoin analisten verwachtten gebeurde niet: bitcoin heeft de groene box net niet als ondersteuning getest. De koers hangt nu eigenlijk tussen de weerstand en de ondersteuning in. 

Gaan we toch deze cruciale ondersteuning nog testen, dan is het heel goed mogelijk dat er snel een einde komt aan deze kleine opwaartse beweging. Een succesvolle retest van een ondersteuning kan voor meer vertrouwen in een stijging zorgen. 

BTC/USD 4H

Meestal gaat de markt haar eigen gang, en wanneer er genoeg mensen zijn die op deze levels bereid zijn om te kopen, kunnen we naar weerstanden gaan kijken. We zien al snel dat de rode box de eerstvolgende weerstand is. Deze weerstand staat ongeveer gelijk aan de onderste blauwe lijn. Deze lijn was de ondersteuningslijn van de bearflag, maar zoals je ziet in de afbeelding was deze ondersteuning te zwak, en zagen we de koers een paar dagen geleden uit dit patroon naar beneden uitbreken. Aangezien deze lijn een belangrijke ondersteuning was, is het heel logisch dat het nu ook een belangrijke weerstand wordt. 

400 Weekly MA

In elke analyse probeer ik iets uit te zoomen op de grafiek, maar vandaag gaan we extra ver uitzoomen. In de grafiek hieronder heb ik 4 indicatoren aangezet. Ik zal de eerste indicator uitleggen: de 100 Weekly Moving Average (kort gezegd: 100 Weekly MA). Dit is een indicator die de weekkoersen van de afgelopen 100 weken bij elkaar optelt en het gemiddelde neemt. Op deze manier ontstaat er een lijn. 

Op de grafiek heb ik ook de 200, 300 en 400 Weekly MA erbij gepakt. Allemaal hetzelfde principe, maar nu de afgelopen 200, 300 en 400 weekkoersen bij elkaar opgeteld. Hierdoor komen er vier lijnen op de grafiek tevoorschijn. 

BTC/USD 1W

Wat we dan zien, is dat de eerste bodem voor bitcoin ongeveer gevormd is op de 100 Weekly MA. Daarop volgde uiteraard een bullmarket, maar ook in 2015 zocht bitcoin naar een bodem. Dit keer werd deze bodem gevormd op de 200 Weekly MA. De daarop volgende bodem werd met de Covid Crash gevormd op de lijn van de 300 Weekly MA, en daarom zou nu de 400 Weekly MA aan de beurt zijn. 

Ik weet dat dit een behoorlijk dubieuze speculatie is. Toch leek me goed om dit te benoemen. De kans is aanwezig dat bitcoin een lager laagtepunt zal maken, en 13.000 dollar is hiervoor helemaal geen gek level om uit te bodemen.  

Uiteraard is deze 400 Weekly MA niet de enige reden om dit te suggereren. Zoals ik in de analyse van gisteren (link) heb benoemd, geeft de dollar geen teken van trendommekeer. Dit is slecht voor bitcoin, omdat er een omgekeerde correlatie te vinden is tussen de sterkte van de dollar en bitcoin. Wanneer de dollar sterker wordt, laat bitcoin een zijwaartse of neerwaartse trend zien. 

Ook zien we dat de aandelenindexen aanzienlijke dalingen laten zien. Ook dit is totaal niet positief voor bitcoin, aangezien bitcoin vaak de trend van de aandelenindexen volgt. 

Als bitcoin een lager laagtepunt maakt, zou ik zeggen dat de 400 Weekly MA een cruciale rol kan gaan spelen bij het vormen van een eventuele bodem. 

The post Bitcoin analyse: voorspelt deze indicator een nieuwe bodem? appeared first on BTC Direct | Nieuws.