Bitcoin heeft vannacht weer een nieuwe wekelijkse candle geopend, waardoor het weer tijd is de koers te analyseren. Wat is er de afgelopen week gebeurd, en wat kunnen we verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Waar moeten we op letten?

We beginnen deze analyse zoals gewoonlijk met de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. We kunnen hierdoor ver terugkijken in de koers om de belangrijkste prijslevels eruit te halen. Zoals je kan zien zijn er in de onderstaande grafiek 3 dingen getekend: de grijze zone, zwarte lijn en oranje lijn.

Deze niveaus zijn belangrijk geweest in het koersverleden. Bijna elke keer als de koers van de marktleider hier aankwam, veranderde de munt van koers. Hierdoor is het aannemelijk dat de munt hier niet zonder slag of stoot doorheen kan.

Op dit moment zit Bitcoin tussen de grijze zone (ongeveer 30.500 dollar) en de zwarte lijn (ongeveer 25.000 dollar). Dit relatief grote speelveld wordt alleen nauwelijks benut, aangezien de koers van Bitcoin al een aantal weken rond hetzelfde prijslevel hangt.

Buiten één uitschieter in de laatste week van augustus, is er weinig spannends gebeurd. Er zijn inmiddels 4 wekelijkse candles in het rood, maar bijna ‘neutraal’ gesloten.

Het einde van een opwaartse trend

Daarnaast zien we een oranje lijn die zijn oorsprong vindt in de all time high uit het jaar 2017. Dit voormalig toppunt blijkt net als de andere prijslevels van belang. Dit is het punt waar Bitcoin waarschijnlijk naartoe zal zakken als het een candle onder de 25.000 dollar sluit.

Als dit gebeurt, betekent dit wel dat Bitcoin na lange tijd weer een neerwaartse trend in gaat. Zoals je kan zien op de grafiek, maakt de munt tot nu toe nog steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten. Eén lager punt kan al een daling inzetten, waardoor een candle onder de 25.000 dollar het einde van de opwaartse trend kan betekenen.

Koers op korte termijn

Gelukkig is het nog niet zo ver, en kan Bitcoin ook net zo goed de andere kant opvallen. Dat komt omdat de koers de laatste dagen weinig informatie loslaat. De munt hangt al veel te lang rond hetzelfde level, met uitzondering van de eerder benoemde uitschieter.

Dit is beter te zien op de 4-uurs grafiek, waar elke candle voor 4 uur staat. Hier kunnen we zien hoe de munt onzeker boven de zwarte lijn beweegt, in de hoop om niet verder te zakken.

De munt maakt op dit tijdsframe ook steeds hogere laagtepunten, maar daar zit maar een minimaal verschil tussen. Ik verwacht dat de koers ook nog één keer onder deze 4 laagtepunten zal dalen, om daar veel orders te vullen, waarna de koers zijn weg naar boven kan vervolgen.

Het enige wat daarbij niet gewenst zou zijn is een candle die onder de zwarte lijn sluit. Tot die tijd is er in principe niks aan de hand, maar het is goed om hier waakzaam te zijn.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin analyse: vierde rode week op rij appeared first on BLOX | Nieuws.