De koers van Bitcoin ziet er momenteel allesbehalve positief uit. Zoals ik eerder aangaf in mijn analyses, was het van cruciaal belang om boven de 28.600 dollar te blijven. Helaas is dit niet gelukt op de 4-uursgrafiek en zelfs de dagcandle heeft de cryptomunt onder dit niveau gesloten.

Laten we vandaag beginnen met de Bitcoin-grafiek waar we de ondersteuningsniveaus bespreken en een vorming van een interessant patroon. Vervolgens bespreken we twee correlaties: de USDT-dominantie en de sterkte van de dollar. Beide grafieken geven echter geen positieve signalen, wat betekent dat voorzichtigheid geboden is.

De ondersteuning is verloren

Zoals ik al noemde is Bitcoin door de daling van de afgelopen dagen de ondersteuning van de 28.600 dollar verloren. Dit had een mooi steunlevel kunnen zijn, omdat het eerder als weerstand functioneerde. Een doorbroken weerstand willen we in een ondersteuning zien veranderen, dit was dus ook te verwachten in dit geval. Dit bleek echter al snel valse hoop te zijn.

Momenteel bevindt Bitcoin zich tussen twee cruciale prijsniveaus en is er een goede kans dat de koers zijwaarts zal bewegen. In zo’n geval kan een patroon gevormd worden, namelijk het hoofd-en-schouders-patroon.

Zoals je al wel aan de blauwe pijl ziet is dit niet een bepaald bullish patroon. Het begon allemaal met de vorming van de linkerschouder aan het begin van deze maand, gevolgd door het hoofd, en nu lijkt de koers te beginnen aan de vorming van de tweede schouder.

Het koersdoel van dit patroon ligt rond de 25.000 dollar. Dit lijkt nog ver van ons bed, maar het kan snel gaan. Zeker iets om in de gaten te houden.

De dollar staat er nog steeds bullish bij …

… en dat is niet positief voor Bitcoin. De omgekeerde corrlatie tussen Bitcoin en de dollarsterkte, zorgt er namelijk voor dat Bitcoin daalt wanneer de dollar stijgt en vice versa.

Op de onderstaande grafiek kun je zien dat de koers in een zogeheten “falling wedge” beweegt: een patroon dat wijst op een bullish trend met een koersdoel van ongeveer 104,1. Dat is echter nog niet alles. Als dit patroon uitspeelt en het koersdoel wordt bereikt, kan dit mogelijk zelfs het begin inluiden van een veel grotere opwaartse beweging, aangegeven met de blauwe pijl.

Wanneer je de blauwe pijl volgt, zie je een prijscorrectie die de vorm aanneemt van de letter “W”. Vandaar ook wel een W-correctie genoemd. Dit betekent dat de prijs eerst diep corrigeert en een lokale bodem bereikt, vervolgens stijgt, dan opnieuw de lokale bodem test (dit is doet de koers op dit moment) en tenslotte weer de weg naar boven inzet.

Goed nieuws voor de dollar, doch slecht voor Bitcoin.

Mooier kan ik het niet maken

Helaas voor allen die droomden over Bitcoin op de 1 miljoen dollar in juni, maar in mijn optiek zijn er op dit moment überhaupt niet eens genoeg bullish signalen te vinden om de koers boven de 40.000 dollar te brengen.

Zoals ik hiervoor benoemde heeft Bitcoin een belangrijke steun verloren en staat de dollarsterkte er positief bij. Deze signalen zijn allemaal bearish en de correlatie die ik nu ga bespreken zal geen uitzondering zijn.

De grafiek hierboven laat zien hoeveel procent van de cryptocurrency-markt momenteel wordt ingenomen door de stablecoin USDT. De koers staat er bullish bij, omdat de ondersteuning nog volledig intact is. Dit kan er mogelijk toe leiden dat USDT de komende weken een groter aandeel in de cryptomarkt zal verwerven.

Het is lastig te voorspellen waar het geld vandaan zal komen en welke munten hierdoor het hardst getroffen zullen worden. Het lijkt echter wel zeker dat Bitcoin enige impact zal ondervinden vanwege de omgekeerde correlatie.

The post Bitcoin analyse: verdere daling niet uitgesloten appeared first on BLOX | Nieuws.