De Bitcoin koers is de afgelopen dagen niet volatiel. Toch beweegt de koers langzaam maar zeker steeds verder naar beneden, en dat zorgt voor onzekerheid. Gaan we binnenkort weer richting de 28.000 dollar, of is dit het moment om een stijging te verwachten? In deze analyse staat deze vraag centraal.

Vervolgens bespreken we de dollarsterkte. Hoewel ik deze grafiek al vaak heb besproken de afgelopen maanden, blijft deze relevant. De omgekeerde correlatie zorgt er namelijk voor dat de deze koers Bitcoin in een bepaalde richting kan drukken. De weeksluiting is bepalend voor de trend.

Sterke steun houdt stand

Op de onderstaande grafiek heb ik een aantal belangrijke dingen weergegeven. Allereerst zien we de pijlen, die aangeven dat, terwijl de koers lager beweegt, het verkoopvolume (rode staven) steeds verder afneemt. Er zijn dus steeds minder verkopers bij een steeds lagere koers. Een bullish teken wat kan duiden op een komende trendommekeer.

In deze eventuele trendommekeer is het belangrijk komen we verschillende prijsniveaus tegen. Wees je ervan bewust dat de grafiek hierboven een 1-uursgrafiek is. Dit betekent dus dat we met een korte termijn bril naar de koersen kijken.

Eerst en vooral is het cruciaal om een de steun van de 29.300 dollar te handhaven. Dit vormt de laatste ondersteuning een daling richting de 28.XXX. Mocht de steun dus intact blijven, dan kunnen we een opwaartse beweging zien tot aan de 29.700 dollar. Dit is is weerstand die we willen doorbreken, zodat de koers weer boven de 30.000 dollar verhandelt kan worden.

Weeksluiting cruciaal voor dollarsterkte

Op dit moment stuit de sterkte van de dollar, uitgedrukt in de DXY, op een aanzienlijke weerstand van de Bull Market Support Band. Deze indicator staat ook bekend als een ‘Resistant Band’ wanneer de koers eronder zakt, wat momenteel het geval is.

Over 13 uur wordt de weekcandle gesloten. Voor een bullish Bitcoin is het essentieel dat deze sluiting onder de weerstand plaatsvindt. Vanwege de omgekeerde correlatie willen we namelijk een zwak presterende dollar zien, omdat dit ruimte geeft aan risicovolle activa zoals Bitcoin en de aandelenmarkt om te stijgen.

Conclusie

Het 102.573 nieuw is dus het ‘must-watch’ level vandaag. Dit is het weerstandslevel waar de dollarsterkte onder moet blijven. Een sluiting hierboven is slecht voor Bitcoin en kan ervoor zorgen dat de steun van de 29.300 dollar bezwijkt.

The post Bitcoin analyse: steeds minder verkopers, stijging aanstaande? appeared first on BLOX | Nieuws.