Bitcoin wordt nog steeds onder de 25.000 dollar verhandeld. De weerstand is te groot en het lukt maar niet om verder door te stoten naar boven. Hoewel er op de grafiek een positief teken te zien is in de vorm van een bullish driehoekpatroon, is het belangrijk om voorzichtig te zijn.

Zoals eerder aangegeven in analyses, is de weerstand rond de 25.000 dollar immers enorm groot en blijft het een uitdaging voor Bitcoin om hierboven te komen. Er is echter ook nog een ander negatief signaal dat naar voren komt: het handelsvolume neemt steeds verder af, terwijl de koers steeds hogere laagtepunten maakt. In de afgelopen maanden heeft deze combinatie vaak tot een correctie van de prijs geleid. 

De bullish driehoek

Op de grafiek die hieronder te zien is, is momenteel een driehoekspatroon zichtbaar. De koers bereikt steeds hogere dieptepunten en gelijke hoogtepunten, waardoor de koers in een punt wordt gedreven wat zal resulteren in een grote opwaartse of neerwaartse beweging. In het geval dat de koers uitbreekt naar boven, dan zal het koersdoel ongeveer de 26.500 dollar zijn.

BTC/USDT 4H

In de inleiding benoemde ik al dat dit inderdaad een bullish patroon is. Dit houdt in dat de kans op een opwaartse doorbraak van de koers groter is dan een neerwaartse. Dit patroon zou mogelijk kunnen leiden tot het doorbreken van de belangrijke weerstand, wat fantastisch zou zijn. Echter, er zijn ook redenen om aan te nemen dat de koers juist omlaag zal uitbreken.

De gigantische weerstand

Het is belangrijk om te beseffen dat de weerstand van de 25.000 dollar niet zomaar een lukrake weerstand is. Allereerst bestaat deze uit een horizontale weerstand van een vorige piek (aangegeven door de rode lijn). Daarnaast ligt er ook weerstand van twee zeer belangrijke indicatoren: de 200 Week SMA (de blauwe lijn) en de 50 Week SMA (de zwarte lijn). Bij elkaar opgeteld is dit een van de grootste weerstanden die de grootste cryptomunt heeft gezien de afgelopen weken en maanden. Hierdoor rijst de vraag of de koers wel in staat is om al deze obstakels te overwinnen en door te breken naar boven, uit de driehoek. 

Graphical user interface, chart, histogram  Description automatically generated
BTC/USD 1D

Het beeld dat de volume-indicator op de 4-uursgrafiek schetst, is ook niet positief. Het volume neemt af, terwijl de koers steeds verder omhoog klimt. Dit betekent dat er steeds minder mensen bereid zijn om Bitcoin te kopen bij een steeds hoger wordende prijs. Dit resulteert vaak in een correctie. 

BTC/USD 4H

Ik wil graag benadrukken dat deze analyse niet bedoeld is om een bearish beeld uit te dragen. Er is namelijk een bullish driehoekpatroon waarneembaar dat mogelijk in één keer alle weerstand rond de 25.000 dollar kan doorbreken. Het noemen van alle bearish signalen is dan ook alleen bedoeld om jullie bewust te maken van de mogelijkheid van een correctie op de korte termijn. Op de hogere tijdsframes blijf ik echter vooralsnog meer neigen naar een bullish outlook.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Bitcoin analyse: signalen voor (kleine) correctie appeared first on BLOX | Nieuws.