The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

Deze week heeft de Root weer gloednieuwe grafieken. Om te beginnen: de bitcoin cycle comparison. Uit deze grafiek (te zien in onderstaande afbeelding) zijn de bitcoin-cycles vanaf de laatste All Time High weergeven. Vanuit All Time High’s gaan we gewoonlijk de bearmarket in, maar in 2022 zie je wat anders.

Geen hype bij de tweede ATH

In onderstaande grafiek heeft de Root – bij de 2022 cyclus – de eerste grote piek van april 2021 gepakt als beginpunt. Dat komt omdat de echte ‘hype’ bij de eerste top kwam en niet bij de tweede. In de charts van de afgelopen weken legden we uit dat de hype langzamerhand verdwijnt. Dit was te zien aan de Short Term Holder-supply (STH-supply) die omlaag ging (gele en oranje lijn). Er waren niet genoeg mensen die de bitcoins van deze van STH op wilden kopen, dus de prijs ging mee omlaag.

Je ziet in bovenstaande grafiek ook aan de STH-supply van 2022 dat de hype wegebt. De piek van 64.000 dollar was hype, en de andere piek was een higher high door lange termijn holders. Dat zie je duidelijk in deze chart terug, aangezien het logischer is dat de prijs daalt als de STH-supply minder wordt.

Wat kunnen we hieruit aflezen?

De cycli van 2013 en 2017 begonnen met de bearmarkets van 2014 en 2018. Nu – in de huidige bearmarket – hebben we eerst een pump gehad. Deze was enigszins te vergelijken met de pump (2019 run) van de 2017 cycle. Dit is toch zeker een aparte manier om een bear markt in te gaan en zou erop kunnen wijzen, mocht de STH Supply wat bijtrekken, dat we best nog nieuwe hoogtes kunnen zien voor de volgende halving.

Verder lezen?

In de rest van de analyse legt de Root uit wat je nog meer kan aflezen, en belicht hij nog drie andere grafieken. Wil jij deze ook zien? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.


Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

The post Bitcoin analyse Rational Root: zal bitcoin capituleren? appeared first on BTC Direct | Nieuws.