The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

In de vorige analyses benoemde de Root al de termen STH Cost Basis, de Mezzanine en de Floor. Deze laatste twee waren tot nu toe geheim en alleen de Root wist hoe deze indicatoren tot stand kwamen. Rational Root komt deze week naar buiten met de on-chain data waarop deze indicatoren gebaseerd zijn.

Het basisscenario

Om te beginnen halen we even het basisscenario aan; dit is de verwachting van de root voor de korte termijn. Hij verwacht dat de koers van bitcoin blijft schommelen tussen de STH Cost Basis en de Mezzanine. Dit is nog steeds een range waar we nu in zitten. In onderstaande grafiek is te zien dat we daar op dit moment tussen bewegen.

Meestal krijgen we na een distributie-top een daling naar de Mezzanine. Zoals ook vermeldt in vorige analyses, is het mogelijk dat de prijs nog een keer op de Mezzanine zal bouncen. Dit heeft de koers ook gedaan in de andere oranje vlakken (zie grafiek). Vanaf daar springt de prijs meestal boven de STH Cost Basis uit. Een evenement zoals de opkomende bitcoin conferentie zou hier volgens de Root voor kunnen zorgen.

Let wel op, want we zitten op dit moment met gigantische macro-omstandigheden door de oorlog. Hierdoor kunnen we een bezoek aan de Floor niet uitsluiten. De indicatoren zitten ook nog steeds in een dalende trend. De enige mogelijkheid om deze trend te veranderen is om door de STH Cost Basis te breken, maar tot die tijd is het oppassen geblazen.

Verder lezen?

In de rest van de analyse legt de Root de Mezzanine en de Floor uit. Wil jij deze ook zien? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.


Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

The post Bitcoin analyse Rational Root: Wat zijn de mysterieuze ‘Floor’ en ‘Mezzanine’? appeared first on BTC Direct | Nieuws.