The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

Wat zijn de belangrijke resistance en support levels?

We beginnen met een oude bekende grafiek: de bitcoin resistance en support levels. Zoals je kan zien zitten we weer boven de 40.000 dollar; de basislijn van de range tussen 40.000 en de STH cost basis. We zitten onderhand al meer dan anderhalf jaar in deze range. 

Door middel van de oranje lijn in de grafiek kan je zien dat we higher lows aan het maken zijn, maar we maken ook lower highs. Dit uit zich in een prijs die steeds dichter naar één punt beweegt. Al met al blijven we nog altijd onder de resistance levels die we eerder hebben benoemd. 

We zijn dus terug boven de 40k en we maken higher lows. Dit betekent dat de koers zich klaar maakt voor iets groots. Er zijn volgens de Root twee dingen die op korte termijn kunnen gebeuren: capitulatie of de STH cost basis veroveren. Het hoofdscenario is dat laatste.

In de analyse van vorige week konden we al laten zien dat een capitulatie-event wat minder waarschijnlijk is. Hier zullen we in deze analyse ook wat meer bewijs voor geven in de derde chart. We zitten inmiddels in een kleine uptrend, dus de kans is groot dat we de STH op korte termijn gaan terugveroveren. 

Toch is er niet echt iets veranderd in de afgelopen 2-3 weken. Dit zorgt ervoor dat deze macro bodem onderhand dezelfde tijdsduur heeft als de vorige (na de daling van mei 2021). Echter, de prijs schoot toen van ongeveer 30.000 dollar naar de ath op 69.000 dollar (24.000 naar 59.700 euro).

Verder lezen?

Wil jij weten waarom we dezelfde cycle kunnen krijgen als 2013? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.


Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

The post Bitcoin analyse Rational Root: komt er eenzelfde cycle als 2013? appeared first on BTC Direct | Nieuws.