De positie van de Bitcoin koers is de afgelopen dagen niet veel veranderd. Op dit moment is de steun van de 29.200 dollar nog steeds sterk genoeg, waardoor we rekening moeten houden met verschillende scenario’s. Zoals je wellicht hebt kunnen lezen in de analyses van de afgelopen dagen, heb ik een aantal bearish signalen genoemd die een verdere correctie voorspellen. Desalniettemin zien we ook een bullish patroon op de grafiek, namelijk een ‘falling wedge’. In deze analyse gaan we hier dieper op in.

Daarnaast bespreek ik vandaag ook de 20 Week SMA (Simple Moving Average). De koers test momenteel deze ondersteuningsindicator op de weekgrafiek, en tot nu toe heeft deze zich krachtig gehouden. Dit vergroot de kans dat de koers naar boven uit de falling wedge breekt.

De falling wedge op de Bitcoin grafiek

Een falling wedge is een patroon dat wordt gekenmerkt door lagere laagtepunten en lagere hoogtepunten. Een neerwaartse trend lijkt ingezet te worden, totdat een uitbraak volgt en de bears verrast worden.

Dit patroon wordt ook wel een ‘continuation’ patroon genoemd, wat betekent dat de uitbraak meestal in dezelfde richting plaatsvindt als de trend. Zoals te zien is op de grafiek hieronder, steeg de koers en kwam het vervolgens in dit patroon terecht. Hierdoor is een opwaartse uitbraak zeer waarschijnlijk.

Bij een opwaartse uitbraak komen we uiteraard weerstanden tegen. De eerste weerstand bevindt zich rond de 30.100 dollar. Als de koers een dagelijkse candle boven dit niveau sluit, kunnen we snel de volgende weerstand zien: de 31.500 dollar. Het is van cruciaal belang voor Bitcoin om boven dit niveau uit te komen om de opwaartse trend voort te zetten.

Deze indicator is belangrijk

De 20 Week SMA speelt een cruciale rol als steun voor de Bitcoin koers, zoals duidelijk te zien is op de onderstaande grafiek. Deze indicator biedt vaak weerstand tijdens bearish periodes en functioneert als ondersteuning in bullish tijden. Deze week testte de koers deze indicator rond de 28.500 dollar en steeg vervolgens: de steun is nog steeds intact.

Hoelang deze indicator nog steun zal bieden, is uiteraard niet met zekerheid te voorspellen. Niettemin kan het aantrekken van nieuwe kopers de koers weer boven de 30.000 dollar duwen. Als dat gebeurt, kunnen we te maken krijgen met de eerder genoemde weerstandsniveaus.

Conclusie

Als de koers boven de 20 Week SMA blijft, durf ik met behoorlijke zekerheid te stellen dat een opwaartse uitbraak uit de falling wedge slechts een kwestie van tijd is. Het is essentieel om de grafieken nauwlettend in de gaten te houden. Natuurlijk zijn er nog steeds verschillende signalen die op rood staan, en naar mijn mening zullen we dit jaar lagere koersen zien. Maar dat betekent niet dat we op de korte termijn geen mooie stijging kunnen zien. Althans, dat is wat de falling wedge voorspelt.

The post Bitcoin analyse: opwaartse uitbraak of daling? Wat zeggen de grafieken? appeared first on BLOX | Nieuws.