De Bitcoin koers beweegt de afgelopen dagen steeds verder naar beneden, en gisteren raakte het zelfs de 26.000 dollar. Nu stijgt de koers enkele honderden dollars, en voor zover deze stijging standhoudt, zoeken we uiteraard naar redenen of weerstanden die de stijging eventueel halt kunnen roepen. Zo zijn we op de hoogte van een trendommekeer. Vandaag staat een koersvergelijking centraal.

In eerdere analyses heb ik al aangegeven dat er een duidelijke koersherhaling valt waar te nemen met 2019. In deze analyse werk ik dit verder uit, en laat ik je zien wat deze herhaling inhoudt. De hoofdvraag die hierbij hoort: wat gaat de koersherhaling betekenen voor Bitcoin op de korte en lange termijn?

De vergelijking met 2019

Het zal je vast niet ontkomen zijn dat ik in de afgelopen weken herhaaldelijk heb benadrukt dat er tekenen zijn van koersherhalingen, specifiek van 2019. Voordat we hier in duik in nemen, is het goed om te benoemen dat 2019 net als 2023 een pre-halving jaar is. Dat betekent dat de halving plaatsvindt in het jaar dat hier op volgt. In dat opzicht bevindt Bitcoin zich momenteel in een vergelijkbaar jaar als 2019. Dit zien we ook terug in de prijsactie, waarbij de koers na het bereiken van een bodem hard steeg. Een dubbele top volgde, en de trend lijkt nu langzaam maar zeker om te keren. Ook in deze trendverandering zien we overeenkomsten.

Op de grafiek hierboven vind je in eerste instantie de huidige Bitcoin koers. Daarboven heb ik een afbeelding geplaatst van de koers in 2019.

Net als in 2019, vormde Bitcoin eerst een top, waarna een daling volgde. Vervolgens verscheen er een tweede top, wat voor velen onverwacht was. En zoals dat met alle toppen het geval is, kent het niet alleen een groen gedeelte, maar ook een weg terug naar benden. Rode candles verschenen en een tweede top was een feit. En nu wordt het interessant!

Ik zoom verder in …

De daling na het vormen van de tweede top heb ik op de onderstaande grafiek gemarkeerd met het eerste zwarte boogje. Na het vormen van dit laagtepunt, steeg de koers explosief net als in 2019, wat veel investeerders enthousiast maakte. Het bleek echter van korte duur te zijn, en in beide jaren daalde de koers terug naar het oorspronkelijk niveau, en niet veel later kwam er zelfs een nieuw dieptepunt (het derde boogje).

Na dit lager dieptepunt herstelde de koers weer, en vormde een lokale top (het laatste zwarte boogje). Er volgde een kleine daling, en we zijn nu aanbelandt bij de huidige koers. Het zou nu volledig in lijn zijn met 2019 om nu een kleine stijging te zien tot aan de 26.700 dollar. Mocht dit gebeuren, en lukt het de koers niet om verder te stijgen, dan hebben we een probleem. In 2019 zagen we namelijk dat de koers na deze laatste stijging, langzaam maar zeker naar beneden bewoog totdat er echt giga-grote rode candle tevoorschijn kwam.

Conclusie

De prijsactie van Bitcoin lijkt uniek, maar heeft dit jaar heel veel dezelfde koersschommelingen als in 2019. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn voordat Bitcoin een stuk lager verhandelt wordt. Hoelang dit gaat duren is mij om het even. Wel belangrijk om op de hoogte te zijn van deze prijsactie, zodat je erop in kan spelen. Verwacht een dieprode maand oktober!

The post Bitcoin analyse: oktober wordt crashtober, 20% daling aanstaande? appeared first on BLOX | Nieuws.