Bitcoin maakte gisteren een fantastische rally. De koers wist in één dag met maar liefst 10% te stijgen, capriolen die we niet meer hebben gezien sinds september 2022. Kan Bitcoin vanuit hier verder stijgen, of krijgen we te maken met weerstand? Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

In de onderstaande afbeelding staan de belangrijkste zones uitgebeeld in het blauw. Deze plekken waren in het verleden zeer invloedrijk voor de koers. Op dit moment zit BTC tussen het bovenste level (rond 29.000 dollar) en de middelste zone (ongeveer 18.500 dollar).

Daarnaast zien we twee oranje lijnen die iets minder belangrijk zijn dan de blauwe zones. Deze zorgen op dit moment ook voor ondersteuning en weerstand. Zoals je hier al een beetje kan zien heeft de onderste oranje lijn (21.400 dollar), die we in de analyse van gisteren bespraken, zijn taak als support vervuld.

De koers komt steeds dichter bij de bovenste blauwe zone, waar een hoop weerstand staat te wachten. Om de Bitcoin koers iets beter te analyseren moeten we kijken naar een grafiek op kortere termijn. De bovenste afbeelding is namelijk de wekelijkse grafiek (elke candle is één week), en daarom gaan we nu naar de dagelijkse grafiek kijken (elke candle is 24 uur).

De laatste weerstand tot 29.000 dollar

Hier kunnen we de oranje ondersteuning en weerstand goed zien. De koers brak de onderste zone, om hier vervolgens vanaf te kaatsen en 10% te stijgen. Hiermee laat BTC veel kracht zien, maar om het nog bonter te maken zou de munt een nieuw hoogtepunt moeten maken. De koers van 25.200 dollar kan namelijk voor weerstand zorgen.

Dit is de laatste plek waar Bitcoin wat gas terug kan krijgen tot de grote blauwe zone aan de bovenkant. Als een dagelijkse candle boven deze koers kan sluiten, zijn er ook geen weerstanden meer tot deze koers. Bitcoin zou op deze mannier veel procenten kunnen winnen.

Toch is het oppassen geblazen bij de weerstanden. Ze zijn er niet voor niets, want mensen willen wat winst pakken bij deze belangrijke levels. Pas als er genoeg kopers zijn om alle verkooporders te vullen, kunnen we gaan denken aan percentages die we in januari hebben gezien. Zo niet, dan zal de onderste oranje zone weer de eerste plek van ondersteuning zijn.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Bitcoin analyse: nog één weerstand tot 29.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.