Bitcoin heeft zojuist besloten om een opwaartse trend te starten. De koers maakte een stijging van 5% in een periode van een paar uur. Hiermee komt de munt steeds dichterbij zijn all time high van ongeveer 73.800 dollar. Laten we naar de grafieken kijken.

Van onzekerheid naar een nieuw hoogtepunt

In de vorige analyse haalde ik al aan dat Bitcoin in onzekerheid zat. De munt maakte geen hogere hoogtes, maar ook geen lagere laagtes meer. Dit wees erop dat kopers en verkopers het niet eens konden worden over de prijs, maar inmiddels lijkt dit scenario veranderd.

Door de stijging van vanochtend is de munt voorbij zijn vorige hoogte gekomen, en lijkt het ook een poging voor zijn all time high te doen. In de afbeelding hieronder zien we de 4-uurs grafiek, waar we dit in detail kunnen zien.

Hier zien we de trendverandering, aangegeven met de oranje boogjes, en daarnaast zien we een rode zone die al een tijdje voor de nodige ondersteuning zorgt. Deze blijft ook belangrijk voor de toekomst – mocht de koers ooit zijn weg terugvinden.

Gelukkig lijkt dit binnenkort niet het geval. De munt steeg zojuist boven zijn vorige hoogtepunt uit, wat betekent dat de munt weer een opwaartse trend wil starten. Het beste is als de munt dit gegeven opvolgt met een hoger laagtepunt.

Nog maar 1.500 dollar verwijderd van hoogste punt ooit

In dat geval kunnen we binnenkort wel een koers zien die voorbij zijn all time high kan komen. Hiervoor moet de munt in totaliteit nog zo’n 1,5 duizend dollar stijgen. Dit kunnen we beter zien als we de boogjes weghalen, en in plaats daarvan de vorige hoogtepunten markeren.

De onderste blauwe lijn van ongeveer 71800 is inmiddels gebroken, maar de all time high laat nog even op zich wachten. Het scheelt niet veel meer, maar zoals ik al zei is het niet gek als Bitcoin eerst nog een hoger laagtepunt zal maken.

Dit hoeft geen garantie te zijn, maar het gebeurt niet vaak dat BTC in één keer door al zijn vorige hoogtes heengaat. Dat gaat meestal met kleine correctiegolfjes. Houd deze levels – en de rode zone – daarom goed in de gaten.

The post Bitcoin analyse: koers stijgt bijna 5% in een paar uur tijd, all time high komt dichterbij appeared first on BLOX | Nieuws.