Bitcoin hangt al een aantal dagen op het randje van de afgrond, en met de halving in zicht is het oppassen geblazen. Kan dit een sell the news event worden? Laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste prijszone

We beginnen deze analyse door te kijken naar de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we een goed beeld krijgen van de belangrijkste prijslevels. Op dit moment is de rode zone het aller belangrijkste.

Dit is namelijk een plek die Bitcoin ervan weerhield om verder te zakken dan 60.000 dollar. Inmiddels is de koers aan de onderkant van de zone aangekomen en heeft de munt zelfs een dagelijkse candle eronder gesloten. Dit is meestal geen goed teken, aangezien dat wijst op een mogelijk verdere daling.

De munt is wel weer terug in de zone terecht gekomen – wat enigszins voor wat hopium zorgt – maar gezien de neerwaartse trend op de korte termijn ziet het er niet goed uit. Dit in combinatie met een verhoogd risico en de halving die eraan komt, kan een ‘sell the news’ voor wat opschudding zorgen.

Tijdens de vorige halving gebeurde er zo direct niet veel met BTC. Het was vooral de langere periode erna waarin de munt steeg. Dat kan dit keer anders zijn, maar uitgaande van de geschiedenis, wordt de periode ná de halving pas interessant. Het kan dus zijn dat de koers alweer helemaal niks gaat doen op het moment zelf, of zelfs gaat dalen.

Maakt BTC hier een nog een negatieve test?

Het is daarom afwachten wat de munt zal doen, maar het is goed om te bezeffen dat de huidige grafieken er niet zo goed uitzien. Zoals ik in de vorige analyse al meldde, maakte BTC een negatieve test op een trendlijn (en aan de bovenkant van de rode zone – te zien in de oranje cirkel). Dit zorgde vervolgens tot de daling die Bitcoin bij zijn huidige prijs brengt.

Dit kunnen we nog eens beter zien op de 4-uurs grafiek, waar elke candle voor 4 uur staat. Hier zien we ook nog eens dat Bitcoin al een candle onder de rode zone heeft gemaakt, en daarbij moeten we hopen dat de munt nu geen negatieve test maakt op de onderkant van de rode zone.

Als de munt dat wel doet, kan het rap naar beneden gaan, maar hopelijk klimt de munt vóór de halving nog terug in de rode zone. Dit zou een positieve impuls kunnen geven, maar het is niet goed om daarop te hopen. Bitcoin heeft al meerdere waarschuwingen gegeven dat het verder zal dalen. En totdat er wat positieve prijsactie komt, lijkt het alsof de munt verder naar beneden gaat.

The post Bitcoin analyse: koers steeds lager in aanloop naar de halving appeared first on BLOX | Nieuws.