Bitcoin is bijna terug op het niveau van vóór de grote crash, en dat is goed nieuws! De ondersteuning is sterk gebleven en de koers heeft zich boven een belangrijke indicator weten te werken. In deze analyse kijk ik terug op de analyse van gisteren en bespreek ik wat we de komende weken kunnen verwachten. Ook werp ik een blik op de BTC-dominantiegrafiek, die aangeeft dat Bitcoin het mogelijk een stuk beter zal gaan doen dan altcoins.

Een update: 2 positieve signalen

Zoals ik gisteren al aangaf in deze analyse, was het zeker mogelijk dat de koers zou stijgen. Op dat moment bevond de koers zich rond de 25.500 dollar en stond het op een belangrijk steunniveau (groene lijn). Ik benadrukte meerdere keren dat er geen reden was om meer rode candles te verwachten, en dat is precies wat er is gebeurd: de koers staat nu 5% hoger.

Niet alleen de steun was een belangrijk punt dat ik noemde, maar ook de 200 Week SMA. Dit is een cruciale indicator die de afgelopen 200 weekkoersen bij elkaar optelt en het gemiddelde berekent. Het resultaat is een lijn die je kunt zien in de bovenstaande grafiek.

Bitcoin is erin geslaagd om weer boven de indicator uit te komen, wat absoluut een bullish signaal is. Als we boven deze lijn blijven, dan is de opwaartse trend intact en verwacht ik meer positieve koersbewegingen. Natuurlijk moeten we nu de afsluiting van de week in de gaten houden voor extra bevestiging, maar op dit moment lijkt de ‘sky the limit’ en komt een 30.000 dollar Bitcoin steeds dichterbij.

Bitcoin opweg naar 50% dominantie

Niet alleen de Bitcoin koers stijgt, maar ook de dominantie van Bitcoin neemt procentueel toe. Deze dominantie grafiek laat zien hoeveel procent van de totale marktwaarde van cryptogeld in Bitcoin zit, en op dit moment bedraagt dit 48%. Al geruime tijd heeft de koers moeite om de weerstand van 49% te doorbreken, maar met de vorming van een bullflag lijkt dit moment steeds dichterbij te komen.

De bullflag wordt gekenmerkt door lagere hoogtepunten en hogere dieptepunten, wat de koers naar een spits drijft. Een uitbraak volgt, en zoals de naam al suggereert, is dit meestal een opwaartse uitbraak. Als dit gebeurt, zal Bitcoin dus in dominantie toenemen, ten koste van de dominantie van altcoins. Dit betekent eenvoudigweg dat Bitcoin waarschijnlijk beter zal presteren dan de meeste andere cryptomunten in de komende tijd.

Iets om rekening mee te houden als je overweegt om crypto te kopen!

The post Bitcoin analyse: koers herstelt en maakt zich op voor grote stijging appeared first on BLOX | Nieuws.