Wat een week heeft Bitcoin achter de rug. De koers steeg met 13,5% en was zelfs even 25.000 dollar. De donkere dagen na de val van FTX lijken in 2022 achtergelaten te zijn want de cryptomarkt is aan het vlammen. In dit artikel gaan we in op de vraag of je nog op tijd bent om in te stappen.

Let wel, niets in dit artikel is bedoeld als financieel advies. Met de handel in crypto gaan risico’s gepaard, daar lees je in onze disclaimer meer over.

Is Bitcoin op dit moment Bullish of Bearish?

Er is veel nieuws over hoe verschillende overheden met crypto om willen gaan en er worden zelfs concrete stappen gezet. Zo geeft de Amerikaanse overheid vooral negatieve signalen af door boetes uit te delen, maar aan de andere kant komt er juist weer bullish nieuws uit Hong Kong.

De bullish vooruitzichten worden ondersteund door technische indicatoren die wijzen op een mogelijke rally van Bitcoin. Daar hoef je ons niet voor te geloven: ook al is onze redactie onafhankelijk, we hebben natuurlijk de schijn tegen dat we onpartijdig zijn omdat we onder de vlag van Blox schrijven.

We laten graag CryptoCon aan het woord, een technisch analist. Hij zegt dat Bitcoin de cross-level bullmarkt indicator heeft bereikt die historisch gezien een rally inluidt.

Alleen diehards kopen Bitcoin onder gemiddelde aankoopprijs

Wat bedoelt hij hiermee? Alleen investeerders met de allersterkste overtuiging en mentale standvastigheid kopen Bitcoin onder de huidige gerealiseerde prijs. Alleen de die hards kopen Bitcoin als er verhalen zijn over een recessie en angst dat de koers kan dalen naar 10.000 dollar.

‘Velen zullen wachten op een scenario uit 2015 waarin Bitcoin terugkeert naar dieptepunten en hierdoor de dip volledig mislopen. Het Bull Market-cross is hier, het is tijd om in te stappen,’ zegt CryptoCon.

Relatie marketcap en gerealiseerde prijs Bitcoin

De analist heeft in onderstaande grafiek de marketcap naast de gerealiseerde prijs gelegd. Elke keer als een bearmarkt begint, dan duikt de marketcap onder de gerealiseerde prijs. Maar interessanter is om te kijken wanneer de bullmarkten beginnen.

De analist duidt drie eerdere momenten aan waarop de marketcap weer boven de gerealiseerde prijs uitschiet, en elke keer is het raak. De Bitcoin koers blijft vervolgens maandenlang stijgen.

Deze week is de marketcap voor het eerst in 6 maanden weer boven de gerealiseerde prijs uitgekomen en als een sample size van 3 genoeg is, zou je kunnen concluderen dat Bitcoin een flinke stijging kan verwachten.

Huh? Wat zijn marketcap en gerealiseerde prijs Bitcoin?

Hoe moet je deze grafiek lezen? De rode lijn is niet de koers, maar de hoogte van de marketcap. De marketcap kan je berekenen door het aantal coins in omloop te vermenigvuldigen met de huidige Bitcoin koers. Op dit moment zijn er 19.294.656 BTC in omloop, dit vermenigvuldig je met 24.600 dollar en dan kan je op een marketcap van 474 miljard USD.

De groene of gele lijn is de gerealiseerde prijs van Bitcoin. Dit wordt berekend door het gemiddelde te nemen van de prijs waarvoor elke Bitcoin voor het laatst is verkocht. Dit geeft ons de ‘gemiddelde kostenbasis’ waartegen alle bitcoins zijn gekocht, wat een andere manier is om de gerealiseerde prijs te beschrijven.

Dus in tegenstelling tot de huidige koers, die de prijs van Bitcoin op dit moment vertelt, vertelt de gerealiseerde prijs de gemiddelde aankoopprijs van alle Bitcoins die in omloop zijn.

Voor het eerst in 6 maanden knippert de indicator van CryptoCon groen, de marketcap komt boven de gerealiseerde prijs uit. Dit kan duiden op een lange periode van groei, met genoeg kansen om Bitcoin op een goed moment te kopen. Niet voor niets dat de analist dit de Bull Market-cross noemt.

The post Bitcoin analyse: is dit het juiste moment om in te stappen? Of ben je (weer) te laat? appeared first on BLOX | Nieuws.