Bitcoin steeg gisteren maar liefst 7% in een periode van één uur. De munt behaalde hierdoor weer een prijs van 23.000 dollar. Gisteren maakten we een analyse maakte waarin we voorspelden dat bitcoin een hoger laagtepunt zou maken. Is dit nu gebeurd? En nog belangrijker: kunnen we nu weer naar boven?

7% in één uur

De koers van bitcoin maakte gisteren een gigantische groene candle nadat de rente in de Verenigde Staten bekend werd gemaakt. De munt schoot hierdoor van 21.600 dollar naar 23.000 dollar in 60 minuten. Hierdoor is het hogere laagtepunt gemaakt die we voorspelden in deze analyse.

De blauwe markeringen weergeven de hoogte- en laagtepunten van bitcoin. Zoals we kunnen zien heeft bitcoin hier een mooie ‘higher high’ en een ‘higher low’ heeft gemaakt. Dit betekent dat bitcoin een opwaartse trend heeft ingezet op de dagelijkse grafiek. Het zou helemaal mooi zijn als deze voortzet en vervolgens resulteert in een nieuwe hoogtepunt.

Een perfecte plek hiervoor kan de blauwe zone zijn, die is aangegeven in de bovenstaande grafiek. Dit is een sterke zone die voor wat weerstand kan zorgen, maar deze ligt pas op een koers van 28.000 dollar. Dat is meer dan 5.000 dollar boven de huidige koers.

Om dit te laten gebeuren, mag bitcoin niet onder het vorige laagtepunt komen. Want in dat geval is een koers van 20.000 dollar weer aannemelijker en moeten we weer wat pessimistischer worden met de voorspellingen.

Bitcoin dominantie

Om een beetje een beeld te krijgen hoe bitcoin er voorstaat in de markt, kunnen we ook naar de dominantie kijken. Dit is het percentage van de markt dat uit bitcoin bestaat. Op dit moment staat de teller hiervoor op ongeveer 42,5%. Dit betekent dat de rest van de markt uit altcoins of stablecoins bestaat.

Het is opmerkelijk dat bitcoin al sinds vorig jaar tussen twee grote zones beweegt. Het is al lang geleden dat de dominantie boven de 49% heeft gezeten, omdat het aandeel van andere crypto’s op die momenten groter werd (of het aandeel van bitcoin kleiner).

Waarom kijken we hiernaar?

Wat we hieruit kunnen aflezen is dat bitcoin op dit moment tussen deze twee zones zit. De dominantie is net weer bij de bovenste zone geweest, dus het is aannemelijk dat hij deze keer ook weer helemaal teruggaat naar ongeveer 40%. Dit zou betekenen dat altcoins en stablecoins een groter aandeel van de markt zullen bekleden. In ieder geval voor de komende tijd.

Omdat bitcoin vaak de richting aangeeft van de markt, en de dominantie waarschijnlijk omlaag gaat, kan dit betekenen dat de koers van bitcoin nog even rond deze 23.000 dollar blijft hangen – terwijl het aandeel van bitcoin in de markt krimpt. Mocht bitcoin toch naar de 28.000 dollar gaan en de bitcoin dominantie daalt, dan zal dit goed kunnen uitpakken voor altcoins.

The post Bitcoin analyse: is de weg naar boven vrij? appeared first on BTC Direct | Nieuws.