Bitcoin bevindt zich momenteel op een cruciaal niveau na een neerwaartse beweging vanaf de 31.000 dollar. De grootste cryptomunt komt namelijk rond dit prijsniveau, de 26.000 dollar, een gigantisch belangrijke indicator tegen die van groot belang is geweest de afgelopen jaren. Een belangrijk punt voor de koers en beslissend voor de komende weken.

Het belang van de 200 Week SMA

De indicator die ik hierboven noemde is de 200 Week SMA. Dit is een eenvoudige indicator die de afgelopen 200 weekkoersen bij elkaar optelt en het gemiddelde berekent. Hierbij ontstaat een lijn die in de koersgeschiedenis vaak als steun gefunctioneerd heeft.  

Vorig jaar juni bleek echter dat de steun van de 200 Week SMA niet groot was, omdat Bitcoin hier al snel onder dook. Sindsdien heeft Bitcoin moeite gehad om hier weer boven te komen. Toch is hier dit jaar verandering in gekomen, Bitcoin is boven de indicator en dat is positief nieuws. Alleen willen we wel dat we de ondersteuningstest overleven …

Op dit moment test de grootste cryptocurrency de belangrijke indicator, waarbij het erop of eronder is. De vraag is of deze test zal leiden tot een verdere stijging van de koers of dat dit het einde van de opwaartse beweging betekent. De tijd zal het leren.

De wekelijkse sluiting is nu van groot belang en zal grotendeels de verdere koersontwikkeling bepalen. Als de koers boven deze lijn blijft, is de kans groot op verdere koersstijgingen en meer groene candles. Het tegenovergestelde is net zo waar.

Het kan altijd nog lager …

Hoewel ik denk dat de kans groot is dat Bitcoin boven de indicator blijft, is er een factor die suggereert dat we mogelijk nog verder zullen dalen. Ik heb het hier over het hoofd-en-schouderpatroon dat ik eerder heb besproken in mijn analyses.

Precies een week geleden schreef ik over dit bearish patroon dat de koers wel eens een stuk lager kon brengen. Op dat moment stond Bitcoin rond de 29.000 dollar, en kunnen we dus spreken van een succesvol uitspelen van dit patroon. Echter hoort bij dit hoofd-en-schouderpatroon een koersdoel, en deze is nog niet behaald.

Door de hoogte van het hoofd van het hoofd-en-schouderpatroon te meten vanaf de neklijn (de horizontale zwarte lijn) en dit onder de neklijn te zetten, komen we op een koersdoel van ongeveer 24.000 dollar. Dit zou nog eens een daling van 8% betekenen vanaf het huidige niveau.

Conclusie

Concluderend kunnen we stellen dat de belangrijke 200 Week SMA indicator momenteel wordt getest door Bitcoin, wat bepalend zal zijn voor de verdere koersontwikkeling. Hoewel de kans naar mijn mening groot is dat de koers boven deze indicator blijft, moeten we het koersdoel van het hoofd-en-schouderpatroon niet uit het oog verliezen.

The post Bitcoin analyse: houdt de 200 Week SMA indicator stand? appeared first on BLOX | Nieuws.