Bitcoin zit nét onder een belangrijke prijszone. Hier hing het een aantal weken middenin, maar sinds een aantal dagen lijkt toch de daling ingezet. Het level blijkt te sterk, maar kan de munt hier nog bovenop komen?

Wekelijkse candles steeds matiger

Om dit te analyseren, gaan we eerst kijken naar de wekelijkse grafiek. Hier zien we het beste dat Bitcoin al voor een lange tijd op dit belangrijke prijspunt (weergegeven als grijze zone) vasthangt. Er was dreiging dat Bitcoin naar beneden zou schieten, maar het alternatief was ook mogelijk. De candles barsten van onzekerheid.

Zoals je kan zien ligt de grijze zone rond een koers van 30.500 dollar. Dit was de plek vanwaar Bitcoin in 2021 naar zijn all time high steeg. Ditzelfde level zorgt er nu voor dat de eerste wekelijkse candle misschien weer onder de 29.000 dollar sluit.

De candle van deze week ziet er namelijk niet goed uit. Er werd in het begin van de week veel gekocht, waardoor de prijs tot in de grijze zone steeg, maar dit was voor verkopers een goed moment om Bitcoin voor de ‘hoge prijs’ van 30.000 dollar te verkopen.

Als Bitcoin echt onder de 29.000 dollar sluit, dan is het scenario met de 25.000 dollar lijn (wat ik eergisteren schetste) niet ver weg. Dit kan je lezen in de analyse van donderdag.

Een nieuwe zijwaartse trend

De afwijzing van Bitcoin op 30.000 dollar is nog niet helemaal goed te zien op de wekelijkse grafiek, maar het wordt wel meteen duidelijk op de 4-uurs variant. Deze is te zien in de onderstaande afbeelding.

Daar zien we dezelfde grijze zone als hierboven, maar daarnaast zijn er nog ook nog twee horizontale kaders getekend die ik kort wil belichten in deze analyse (blauwe en zwarte lijnen). Hierboven bespraken we dat Bitcoin er niet goed uitziet en eigenlijk stapsgewijs naar beneden beweegt, maar deze horizontale lijnen kunnen een verschil maken.

Bitcoin zit op dit moment namelijk niet in een neewaartse, maar in een zijwaartse trend. Dit betekent dat de munt geen lagere hoogte- en lagere laagtepunten maakt, maar het reageert op horizontale lijnen.

Zoals je kan zien bewoog Bitcoin eerst voor lange tijd tussen de zwarte lijnen. Dit leek positief, aangezien we niet in een neerwaartse trend zaten. Maar toen Bitcoin hier uitviel, zou dit wel een logisch vervolg zijn geweest.

Toch gebeurde dit niet. Bitcoin viel niet in een neerwaartse, maar in een gloednieuwe zijwaartse trend (aangegeven met blauwe lijnen). Dit kan dus nog een laatste redmiddel geven om terug in de grijze zone te komen – en misschien wel daarboven. Als er maar geen lagere laagtepunten worden gemaakt.

Het belangrijkste is hier dat Bitcoin geen candle onder deze zone sluit, en het liefste ook geen wekelijkse candle onder de 29.000 dollar.

The post Bitcoin analyse: het laatste redmiddel om niet verder te dalen appeared first on BLOX | Nieuws.