Op het moment van schrijven wordt Bitcoin net boven de 27.000 dollar verhandelt. Gisteren steeg de koers opnieuw tot boven de 27.350, maar dit bleek, net als de dag ervoor, van korte duur te zijn. De koers daalde snel weer en blijft momenteel in een onbesliste situatie hangen.

In deze analyse werp ik een blik op de grafiek en geef ik aan dat de koers zich op een cruciaal punt bevindt. Dit heeft voornamelijk te maken heeft met een belangrijke trendlijn. Mocht deze doorbroken worden, dan is ‘the sky the limit’. Zo niet, dan bestaat de mogelijkheid dat we terugzakken naar de 25.000 dollar. De richting die we kiezen, kan ook beïnvloed worden door de koers van de dollarsterkte (DXY), wat het tweede onderwerp van vandaag zal zijn.

Welke richting kiest Bitcoin?

Zoals ik al aangaf in de analyse van gisteren, zijn er meer negatieve dan positieve signalen op dit moment. In de eerste plaats gaf ik aan dat de Bull Market Support Band als een aanzienlijke weerstand functioneert in het gebied tussen de 27.200 en 28.000 dollar. Deze weerstand is buitengewoon lastig te doorbreken.

Afgezien van deze kwestie, heb ik gisteren ook aangegeven dat het volume de huidige trend niet ondersteunt. Bij een stijgende koers is het belangrijk om een toename in het koopvolume te zien, aangezien dat aangeeft dat steeds meer kopers interesse tonen en de prijs omhoog stuwen. Echter, dat zien we momenteel niet terug in de stijging.

Vandaag voegen we nog een nieuw element toe: de weerstand van de trendlijn. Zoals duidelijk te zien is in de onderstaande grafiek, maakt de koers herhaaldelijk lagere hoogtepunten onder deze weerstand. De huidige stijging naar de trendlijn lijkt geen uitzondering te zijn op deze trend. Volgt er nu opnieuw een afwijzing en de daaropvolgende daling?

Dat lijkt er nu wel op! Deze lijn heeft een grote invloed heeft op de trend. Een dagcandle die gesloten boven deze lijn, zorgt ervoor dat Bitcoin er een stuk meer bullish uitziet. Dus, wat betreft de richting van de trend, heeft Bitcoin twee opties: boven de lijn of onder de lijn. Om een dagcandle boven de lijn te sluiten, zou de koers moeten stijgen tot boven de 27.400 dollar. Niet onmogelijk, maar wel onwaarschijnlijk met alle genoemde bearish signalen in ons achterhoofd.

Welke richting kiest de dollar?

De dollar beweegt in een mooie opwaartse trend. Deze trend wordt duidelijk in de uurgrafiek hieronder. Hoewel dit een korte termijn grafiek is, zijn er toch enkele belangrijke inzichten die naar voren komen.

Kijk allereerst naar de blauwe lijnen. Hier zien we dat de koers lagere dieptepunten en lagere hoogtepunten vormt. Normaal gesproken is dit geen positief teken, maar tijdens een stijgende trend staat dit bekend als een bullflag. Zoals de naam al zegt, is dit patroon bullish.

Een positief patroon op de grafiek van de dollarsterkte is natuurlijk niet gunstig voor Bitcoin. Vanwege de omgekeerde correlatie vertoont Bitcoin vaak de neiging om exact tegenovergesteld te bewegen ten opzichte van de dollar. In dit geval zou een uitbraak naar boven uit dit patroon dus niet gunstig zijn voor de grootste cryptomunt …

The post Bitcoin analyse: het is tijd voor een crash appeared first on BLOX | Nieuws.