Bitcoin heeft vannacht de maandelijkse candle afgesloten van juli. Het waren positieve dagen waarin de munt 17% steeg. Dit is weer de eerste groene maand sinds maart, dus wat kunnen op lange termijn verwachten?

Eerste groene candle in maanden

Om de candle te bekijken, pakken we de maandelijkse grafiek erbij, waarbij elke candle één maand vertegenwoordigt. Zoals te zien in de onderstaande grafiek is de laatste niet rood, maar groen gesloten.

Daarnaast kunnen we zien dat dit op een zeer cruciale plek is gebeurd; de all time high van 2017. Het gebeurt vaker dat vorige hoogtes support worden, waardoor dit een logische voorspelling was. Bitcoin hield zich sterk, waardoor we nu weer op een koers zitten van 23.000 dollar. Dit is een verademing vergeleken met de maand ervoor.

Bitcoin maakt eindelijk een groene maandelijkse candle op deze belangrijke plek. De koers vond hier support en steeg 17%, waardoor het minder aannemelijk is dat we onder de roze zone zullen geraken. Het algehele plaatje ziet er eindelijk weer positief uit.

Het kan natuurlijk gebeuren dat de munt onder de roze zone komt, maar zolang er geen wekelijkse of maandelijkse candle onder sluit, kunnen we hoopvol blijven. De support heeft zich namelijk sterk gehouden.

Bitcoin beweegt omhoog

Om wat meer te kunnen zeggen over de komende bitcoin koers, bekijken we de de dagelijkse grafiek. Hierin staat dezelfde roze zone als in de bovenste grafiek (support all time high 2017). Daarnaast is hier ook een blauwe weerstandszone en de huidige trend aangegeven.

Zoals je kan zien in deze grafiek, is bitcoin bezig met een opwaartse trend. De koers maakt op de dagelijkste grafiek steeds hogere hoogtes en hogere laagtes. Dit zorgt voor een opwaartse trend, maar dat kan niet voor eeuwig duren.

Deze trend zal waarschijnlijk stoppen bij de blauwe weerstandszone. Dat komt omdat dit de eerste grote weerstand is als bitcoin verder stijgt. Het lijkt er wel op dat bitcoin dit op zijn gemakje gaat doen. De koers heeft net een hoger hoogtepunt gemaakt, waardoor het aannemelijk is dat we nu een hoger laagtepunt zullen maken.

Daarnaast mogen we nog hopen op één ultiem scenario: bitcoin breekt door de blauwe zone. Want als dit gebeurt dan is een koers van 30.000 dollar erg realistisch. Toch wil ik wachten met dit scenario te bespreken, aangezien de weerstandszone pas rond een prijs van 28.000 ligt. Laten we eerst hopen op een hoger laagtepunt.

The post Bitcoin analyse: eindelijk weer een groene maand (+17%) appeared first on BTC Direct | Nieuws.