Bitcoin begint de week niet goed. Na het sluiten van een rode wekelijkse candle, is de munt ook nog onder een vorig laagtepunt gezakt. Hoe gaat de rest van deze week eruit zien? Laten we naar de grafieken kijken.

3 prijsniveaus

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Ik begin bijna altijd met deze grafiek, omdat het een goed inkijkje geeft in de geschiedenis van de munt. Er zijn namelijk vaker prijslevels uit het verleden die tot op de dag van vandaag nog relevant zijn. In de afbeelding hieronder zijn er 3 getekend: de grijze zone, zwarte lijn en oranje lijn. Stuk voor stuk zorgde deze niveaus voor weerstand of ondersteuning.

Op dit moment zit Bitcoin tussen de grijze zone van ongeveer 30.500 dollar en de zwarte lijn van ongeveer 25.000 dollar. Nadat de munt meerdere keren was afgewezen om door de grijze zone heen te komen, daalde de munt naar de zwarte lijn. Hier vond Bitcoin de nodige support om tot 28.100 dollar te stijgen, maar sindsdien gaat het niet meer zo goed.

De munt daalde weer naar de zwarte lijn, er kwam nóg een kleine opleving, maar deze kwam maar tot 27.500 dollar. Sindsdien is de marktleider weer aan het dalen. Het lijkt erop dat we binnen de kortste keren een prijs van 25.000 dollar gaan zien.

Support verloren

Dit is helaas geen goed nieuws, aangezien de munt steeds minder kracht toont. De hoogtepunten worden steeds lager, en dat geldt ook voor de laagtepunten. Daarom gaan we ook even kort kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat we de koers in meer detail kunnen zien. Aan de bovenkant zien we de grijze zone uit de eerste afbeelding, net als de zwarte lijn aan de onderkant, maar er is ook een nieuwe rode lijn te zien.

Deze lijn (die rond 26.200 dollar ligt) is de plek van een vorig laagtepunt en kon een eventuele support worden. Zoals ik al benoemde in de vorige analyse, kan een daling onder deze lijn zorgen dat Bitcoin teruggaat naar 25.00 dollar. Er zijn voor de rest weinig steunpunten die de munt weer omhoog kunnen duwen.

Daarnaast is de munt al meerdere keren van 25.000 dollar afgekaatst. Dit lijkt een goed teken, maar in de praktijk betekent dit wel dat er steeds minder kopers overblijven rond deze koers. Als deze lijn verloren gaat, dan is het bereiken van de oranje lijn (eerste grafiek) geen onrealistisch scenario meer. Houd deze prijsniveaus daarom goed in de gaten.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin analyse: een matig begin van de week, gaan we 25.000 dollar zien? appeared first on BLOX | Nieuws.