Sinds begin die jaar zien we dat de koers omhoog beweegt en boven de 45.000 dollar terecht is gekomen. In de analyse van gisteren besprak ik de daggrafiek met de verschillende indicatoren die duidelijke redenen gaven voor een komende trendommekeer. In de analyse van vandaag ga ik nog iets dieper in op de korte termijngrafieken.

Mijn verwachting voor vandaag

Op de onderstaande grafiek zie je de 15-minutengrafiek. Elke candle staat voor 15 minuten, en dat betekent dat we nu echt naar de kortetermijn kijken. Zoals je ziet heeft Bitcoin op deze grafiek een driehoekig patroon gevormd. Dit wordt ook wel een ascending triangle genoemd: een oplopende driehoek. We zien steeds hogere laagtepunten en gelijke hoogtepunten. Dit patroon valt binnen de zogenaamde ‘continuation patterns’. Dat betekent dat de koers vaak uitbreekt in de richting waar de koers het patroon is binnengekomen. Zoals te zien is, is Bitcoin vanaf boven in dit patroon gedaalt, en is de verwachting dus dat de koers neerwaarts zal uitbreken uit dit patroon.  

De eerste en meest grote ondersteuning zullen we vinden rond de 44.300 dollar. Dit is het niveau wat tot de grote stijging geleid heeft boven de 45.000 dollar, en mocht de koers hier dus heen zakken, dan is het heel redelijk om hier een stijging te verwachten.

Veel long-posities zijn geopend

Terwijl de koers van Bitcoin een grote stijging heeft doorgemaakt, zien we dat de open interest meegestegen is. Dit houdt in dat er tijdens de stijging posities geopend zijn. Dit zijn dus long-posities.

Vaak zien we dat bij een grote stijging in posities, deze er eerst uit gehaald worden voordat de koers een richting kiest, en dat zou dus betekenen dat ons een daling te wachten staat. Dit gegeven moet je als een bevestiging zien van een eventuele neerwaartse uitbraak uit het patroon dat Bitcoin op de korte termijn gemaakt heeft, oftewel: simpelweg om long-posities te liquideren.

The post Bitcoin analyse: een correctie op de korte termijn appeared first on BLOX | Nieuws.