De afgelopen vier dagen is Bitcoin bijna niet in beweging gekomen. De koers zit vast in een range van 300 dollar tussen de 21.200 en 21.500 dollar en heeft nog geen duidelijke richting gekozen. Momenteel is de koers nog boven een belangrijke trendlijn, waar we vandaag op zullen inzoomen.

We beginnen met het bespreken van de waarschijnlijkheid dat de Bitcoin koers boven deze trendlijn zal blijven. Vervolgens zullen we zowel een bullish als bearish scenario bespreken, waarbij we ons richten op belangrijke prijsniveaus.

De belangrijke trendlijn van Bitcoin

De afgelopen weken is er een belangrijke ondersteuningslijn in de trend van Bitcoin zichtbaar. Telkens wanneer de koers deze lijn raakte, volgde er een stijging. Nadat dat de weerstand te groot bleek rond de 25.000 dollar volgde er een daling van 12 procent die Bitcoin weer net boven de trendlijn bracht. 

Chart  Description automatically generated

BTC/USDT 1D

De trend van de grootste cryptocurrency staat deze week op een cruciaal punt. Er zijn twee relevante scenario’s deze week. Een bullish en bearish scenario. 

Het eerste scenario: bullish

Laten we optimistisch beginnen en het positieve scenario bekijken voor Bitcoin. Volgens dit scenario zal de prijs stijgen en blijft de koers boven de trendlijn, waardoor de koers omhoogschiet en opnieuw de weerstand van $25.000 zal testen. Dit is een redelijk scenario.

Een indicator die hier ruimte voor geeft is de volume-indicator. In de onderstaande grafiek kun je zien dat de koers steeds lagere dieptepunten bereikt, terwijl het handelsvolume afneemt. Dit betekent dat steeds minder mensen hun Bitcoins verkopen tegen steeds lagere prijzen, wat een positief teken is en vaak duidt op een trendommekeer.Chart  Description automatically generated

BTC/USDT 1D

Toch als je zo rond kijkt, verwacht de meerderheid van de investeerders een stijging vanaf dit punt. Zoals je wellicht hebt gemerkt de afgelopen tijd, heeft de meerderheid vaak ongelijk.

Vanwege die reden zou ik het niet vreemd vinden als de koers nu nog iets verder daalt, wat leidt tot meer verwachtingen van een neerwaartse trend, om vervolgens sterk te stijgen. Dit is namelijk vaak het spelletje dat de marketmakers met ons spelen.

Het tweede scenario: bearish

Er bestaat altijd een kans dat de grafiek van de grootste cryptomunt rood kleurt. Het is daarom ook goed om bewust te zijn van dit scenario. Vaak blijft de koers zijwaarts bewegen tijdens een daling, wat vervolgens een bearflag patroon vormt.

Dit patroon is, zoals de naam al aangeeft, nogal bearish en wordt gekenmerkt door steeds iets hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten, totdat de prijs uiteindelijk door de ondersteuningslijn zakt. We hebben dit vorige week duidelijk gezien en dit kan zich nu opnieuw voordoen. Het is belangrijk om deze mogelijkheid in gedachten te houden.Chart, line chart  Description automatically generated

BTC/USDT 4H

Bij het uitspelen van het bearish scenario, zullen belangrijke ondersteuningsniveaus in beeld komen. Denk hierbij aan de 21.600 en de 20.500 dollar. Je mag ervan uitgaan dat de koers boven deze levels blijft. Mocht het toch heel bont worden, dan zullen we grote steun vinden rond de 18.700 dollar. 

Conclusie

Op dit moment neig ik meer naar het bullish scenario. Simpelweg omdat de koers boven een cruciale ondersteuningszone beweegt. Daarnaast zijn er ook positieve signalen te zien in de traditionele aandelenmarkten, wat gunstig zal zijn voor Bitcoin. Natuurlijk is het onmogelijk om met volledige zekerheid te voorspellen wat er zal gebeuren. In elk geval is het goed om bewust te zijn van beide scenario’s en welke prijsniveaus relevant zijn.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Bitcoin analyse: dit zijn de twee belangrijkste scenario’s deze week appeared first on BLOX | Nieuws.