De Bitcoin koers bevindt zich op dit moment nog steeds ruim boven de 28.000 dollar, en hangt tussen weerstand en ondersteuning. Nu de koers nog geen duidelijke richting heeft gekozen, is het tijd om met een andere bril naar de huidige prijsactie te kijken.

Het lijkt er op dat de koers geschiedenis herhaalt. Na de bodemvorming in 2018/2019 schoot Bitcoin namelijk omhoog en vertoonde het een vergelijkbare prijsactie als de huidige situatie. Heel opvallend en daarom interessant om te bespreken in de analyse van vandaag. Blijft de koers deze koersgeschiedenis herhalen, dan is een stijging niet uitgesloten en kan de Bitcoin prijs mogelijk vanaf hier nog verder stijgen.

Dit is hoe de koersherhaling eruit ziet

Op de onderstaande grafiek zie je de koersactie van de afgelopen 4 jaar. Wat allereerst opvalt, is dat de bodemvorming in 2019 op een vergelijkbare manier plaatsvond als nu, namelijk door middel van een dubbele bodempatroon. Dit betekent dat de Bitcoin prijs twee keer de laagste niveaus testte voordat het begon met een opwaartse trend.

Na de bodemvorming in 2019 volgde een indrukwekkende stijging, maar niet zonder de gebruikelijke correcties. Er waren twee belangrijke correcties tijdens de opwaartse beweging 4 jaar geleden. Op dit moment is Bitcoin bezig met het herstellen van de tweede correctie. Dit zou kunnen suggereren dat de koers zich voorbereidt op de laatste grote stijging.

Als we de vergelijking handhaven, dan is de kans zeer groot dat Bitcoin de komende weken een flinke stijging doormaakt. Tot welk niveau dit zal zijn is onduidelijk. Als we echter kijken naar de omvang van de stijging in 2019, lijkt het zeker niet onredelijk om te speculeren over een Bitcoin-prijs van 40.000 dollar.

Hoe waarschijnlijk is de laatste stijging naar boven?

Als we vasthouden aan de vergelijking en verder inzoomen, wordt duidelijk dat deze nog nauwkeuriger is dan je misschien aanvankelijk dacht …

De bovenste lijn in de grafiek vertegenwoordigt de Bitcoin-koers van de laatste stijging in 2019, terwijl de onderste lijn de huidige Bitcoin-koers weergeeft. Het is duidelijk te zien dat in beide gevallen Bitcoin eerst een top maakt, gevolgd door een hogere top. Daarna volgt een correctie en een aanzienlijke stijging. In 2019 resulteerde dit in een koers van 20.000 dollar en in het huidige geval kan dit oplopen tot ongeveer 40.000 dollar.

De weerstanden op de weg naar boven

Mocht de koers de stijging inzetten, dan is het van belang om te weten welke weerstanden een belangrijke rol spelen. Dit zal allereerst de 32.350 dollar zijn. Dit is een niveau dat veel prijsactie kent en dus hoogstwaarschijnlijk enige vorm van weerstand zal geven.

Boven de eerste weerstand ligt nog een tweede weerstand op een aanzienlijk hoger niveau: de 41.100 dollar. Dit niveau ligt ver van ons bed, maar mocht de koers daar binnenkort toch komen dan zal ook dit een zeer uitdagend level zijn om te doorbreken.

Conclusie

Hoewel het waar is dat de huidige prijsactie nauwkeurig overeenkomt met die van 2019, kunnen we niet met zekerheid stellen dat deze trend zich zal voortzetten in de toekomst. Niettemin is het van belang om op de hoogte te zijn van deze vergelijking, omdat het een eventuele laatste stijging voorspelt.

The post Bitcoin analyse: dit is waarom en hoe BTC verder kan stijgen appeared first on BLOX | Nieuws.