Bitcoin zit de afgelopen dagen in een lastige situatie. De koers heeft een belangrijke ondersteuning verloren en het sentiment wordt hierdoor angstig. Wat kunnen we de komende tijd verwachten van de cryptomarkt? In deze analyse gaan we kijken naar de lange termijn verwachting voor Bitcoin.

Support verloren

Om te beginnen kijken we naar de wekelijkse grafiek van Bitcoin. In deze afbeelding staat elke candle voor 7 dagen. Hier zien we duidelijk de levels (blauwe zones) aangegeven die in het verleden belangrijk waren als support of weerstand. De middelste zone is inmiddels verloren, waardoor de eerstvolgende ondersteuning rond de 12.000 dollar ligt (onderste blauwe zone).

Het is nog maar de vraag of Bitcoin deze maand nog verder zakt naar de 12.000 dollar. Het is namelijk zo dat, hoe groter de timeframes (in de bovenste afbeelding wekelijks), des te betrouwbaarder de grafiek. En er is nog één timeframe belangrijker dan de wekelijkse; de maandelijkse grafiek. Deze kan ons meer vertellen over het koersverloop.

Bitcoin kan zichzelf nog herstellen

Dit maandelijkse tijdsframe zie je in de onderstaande grafiek. Ze lijken heel erg op elkaar. Het enige verschil is de duur van een candle (een week tegenover een maand). De zones zijn hetzelfde, en we zien – net als op de bovenste grafiek – dat de support verloren is. Dit betekent alleen nog niet per sé dat de koers naar 12.000 dollar gaat. Ik snap dat je nu denkt ‘wanneer wel dan?’ Nou, dat ga ik nu uitleggen.

Zoals ik zojuist benoemde, is de maandelijkse candle is belangrijker dan de wekelijkse. En het is positief dat de mogelijk nog bestaat dat de maandelijkse candle boven de blauwe zone sluit (van ongeveer 17.500 dollar). Mocht dit gebeuren, dan is de kans significant groter dat de Bitcoin koers een bodem heeft gemaakt; in ieder geval voor de maanden daarop.

Worst case scenario

Dit werkt natuurlijk ook de andere kant op. Het zou erg slecht zijn als de maandelijkse candle, net als de wekelijkse, onder de zone sluit. In dat geval kunnen we spreken van een worst case scenario waarbij de volgende support rond 12.000 dollar is. De datum van 1 december wordt dus erg belangrijk voor het koersverloop, aangezien dan de huidige maandelijkse candle sluit.

Deze gegevens zeggen weinig over de koers op de korte termijn, maar aangezien veel investeerders niet in BTC zitten voor een paar dagen, de maandelijkse grafiek het beste. In de tussentijd kan Bitcoin nog steeds rare sprongen maken.

The post Bitcoin analyse: dit is waarom 1 december belangrijk is appeared first on BLOX | Nieuws.