Er komt een moment dat de zijwaartse trend, waar Bitcoin al maanden in verkeert, doorbroken wordt. Sinds juni laat de koers niet veel interessante prijsactie zien, en beweegt de koers tussen de 18.000 en 25.000 dollar. Iedereen wacht op het moment dat de koers een richting kiest. Breekt de Bitcoin koers uit naar beneden, dan zullen we pas rond de 14.000 dollar ondersteuning gaan vinden. Toch is het ook goed mogelijk dat we ons nu in een proces van bodemvorming bevinden. Zoals we in de vorige bearcycles zagen, beweegt de koers minstens enkele maanden zijwaarts rond de bodem, voordat een beweging naar boven gerealiseerd wordt. 

De Bull Market Support Band

Vandaag werpen we een blik op een indicator die vaak gebruikt wordt onder analisten bij het bepalen of Bitcoin zich in een bear – of bullmarkt bevindt. Ik heb het over de Bull Market Support Band. Dit is een indicator die bestaat uit een combinatie van twee andere indicatoren, namelijk: de 20 Week SMA (Simple Moving Average) en de 21 Week SMA. Bij de eerste indicator zijn de afgelopen twintig weekkoersen bij elkaar opgeteld en is het gemiddelde genomen. Bij de tweede indicator is het uitgangspunt hetzelfde, alleen nu het gemiddelde van de afgelopen 21 weekkoersen. Samen vormen deze de Bull Market Support Band. Ook wel de Bear Market Resistance Band genoemd in een bearmarkt. 

Wat betekent deze indicator voor Bitcoin?

Zoals je ziet in de afbeelding hieronder, wordt deze indicator als ondersteuning vastgehouden in een bullmarkt, en ondervindt de koers hiervan veel weerstand in een bearmarkt. Het doorbreken naar boven uit deze band kan worden gezien als het begin van een opwaartse trend. Schiet de koers er echter onder zoals eind vorig jaar, dan kun je rekenen op een periode van dieprode candles. 

De koers heeft dit jaar een aantal keren deze band getest, maar helaas was de weerstand te groot en volgden er steeds weer opnieuw rode candles. Ook op dit moment zien we dat de Bitcoin koers de weerstand probeert te doorbreken die deze indicator met zich meebrengt. 

BTC/USD 1W

Je kunt dus wel zeggen dat Bitcoin eindelijk geforceerd wordt om een richting te kiezen. Gaan we nu eindelijk deze band doorbreken en vasthouden als ondersteuning? Dat zou dat het begin kunnen inluiden van een nieuwe bullcycle. 

Welke richting koos de S&P 500?

Toch is het goed mogelijk dat de koers van Bitcoin de S&P 500 gaat volgen, en de indicator afwijst omdat de weerstand te groot is. Zoals je in de afbeelding hieronder ziet, heeft de aandelenindex van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven enkele dagen geleden de indicator hard afgewezen. Een grote rode wekelijkse candle volgde, en dat kan het begin zijn van een beweging die voor een nieuw lager dieptepunt zorgt.  

S&P 500

Het is zeker niet altijd het geval dat de koers van Bitcoin volledig de S&P 500 volgt. Toch hebben we in eerdere analyses gezien dat deze twee koersen vaak gelijksoortige bewegingen maken. Het zou daarom zeker niet vreemd zijn als Bitcoin ook de indicator afwijst, en terug naar de belangrijke ondersteuning levels beweegt. 

The post Bitcoin analyse: deze indicator is van groot belang appeared first on BLOX | Nieuws.