Nadat de koers van Bitcoin de afgelopen weken slecht afgesloten is na een grote correctie, bewegen we de afgelopen dagen zijwaarts. Er zijn geen veelzeggende dalingen of stijgingen, en hierdoor lijkt een korte termijn richting nog niet gekozen. Wel is de trend duidelijk bearish vanwege het verliezen van een aantal belangrijke ondersteuningen.

In deze analyse kijken we in eerste instantie naar de koerspositie van Bitcoin. De grootste cryptocurrency heeft, zoals eerder vermeld, een aanzienlijke daling doorgemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een duidelijk dubbele-top patroon tevoorschijn is gekomen. Een bearish patroon die de koers nog lager kan brengen.

Het tweede onderwerp wat we bespreken is de DXY. Deze grafiek visualiseert de sterkte van de dollar, en kent een omgekeerde correlatie met Bitcoin. De recente doorbraak van de dollar heeft dus een negatieve invloed op Bitcoin, zoals we vorige week hebben gezien. Ik bespreek welke weerstand mogelijk de trend van de DXY kan omkeren, wat Bitcoin de kans zou kunnen geven om te stijgen.

De koerspositie van Bitcoin

Het is moeilijk om de koerspositie van Bitcoin als positief te beoordelen. Na het verlies van het niveau van 29.000 dollar zakte de koers als een pudding in, en op het dieptepunt raakt het zelfs de 24.000 dollar: de volatiliteit waar Bitcoin om bekend staat, werd weer duidelijk zichtbaar.

Naar mijn inziens zal het hier echter niet bij blijven. Bij het bekijken van de grafiek zien we namelijk overduidelijk het dubbele-top patroon. De naam alleen al geeft aan wat ermee bedoeld wordt: twee toppen die zich rond hetzelfde prijsniveau vormen, wat doorgaans leidt tot verdere dalingen in de koers.

Wanneer deze week onder de 25.900 dollar wordt afgesloten, zal dit patroon uitspelen. Oftewel: als de koers de week in de huidige toestand sluit, dan hebben we een probleem. Op dit moment staat de Bitcoin koers namelijk onder dit prijsniveau, namelijk 25.700 dollar.

Houdt dit patroon en de weeksluiting in de gaten. Zoals ik eerder heb aangegeven in mijn analyses, presteert Bitcoin historisch gezien zwak in het tweede halfjaar van een pre-halveringsjaar. De vorming van dergelijke bearish patronen versterkt alleen maar deze verwachting.

De dollar blijft sterk …

Sinds de DXY boven de Bull Market Support Band (belangrijke indicator) is gestegen, blijft de koers steeds verder omhoog schieten. De opwaartse trend lijkt onophoudelijk, wat de bekende gevolgen voor Bitcoin met zich meebrengt vanwege de omgekeerde correlatie. Het is nu cruciaal voor de belangrijkste cryptocurrency dat de dollar gaat corrigeren. Met een stijgende dollar is het namelijk niet realistisch om een positieve trendommekeer voor Bitcoin te verwachten.

Het belangrijkste niveau is de 105.460. Wanneer de koers van de dollarsterkte dit niveau test en als weerstand afwijst, ben ik ervan overtuigd dat een stijging voor Bitcoin aanstaande is. Aan de andere kant, als we een week afsluiten met een candle boven dit niveau, betekent dit dat we door deze belangrijke weerstand heen zijn gebroken, wat op zijn beurt negatieve gevolgen zal hebben voor Bitcoin.

The post Bitcoin analyse: de weeksluiting is allesbepalend appeared first on BLOX | Nieuws.