Van de week benoemde ik dat het tijd was voor Bitcoin om te gaan stijgen. Bijvoorbeeld in deze analyse, waar de koers toen nog rond de 26.200 dollar stond. Een stijging volgde, en zelfs harder dan ik in eerste instantie gedacht had, tot maar liefst de 27.250 dollar.

In de analyse van vandaag kijken we naar de stand van zaken, en dan vooral naar een eventuele volgende beweging. Ik heb altijd gezegd dat na de stijging die we nu gezien hebben, een crash zou volgen. In deze analyse werk ik dit scenario verder uit en bespreek ik een invalidatiepunt: een niveau waarbij, als de koers dat bereikt, mijn voorspelling geïnvalideerd wordt.

De stijging van Bitcoin

Op de grafiek hieronder is de candle van gisteren duidelijk zichtbaar. Een mooie groene candle die zelfs boven de 27.000 dollar is gesloten. Veel analisten op een platform als Twitter roepen nu dat Bitcoin naar 30.000 of zelfs 40.000 dollar gaat stijgen. Ik zou zeggen: blijf vooral lekker realistisch. Zolang het Bitcoin niet lukt om de high van de vorige top eruit halen (27.480 dollar), is er echt helemaal niks bijzonder aan deze stijging, en hebben we weer te maken met een typische pump die na korte tijd weer inzakt.

Op dit moment zijn er voor de koers twee moeilijkheden. Allereerst de de vorige lokale top rond de 27.480 en daarnaast de Bull Market Support Band. Een indicator die in een weerstand is verandert, toen Bitcoin deze verloor als steun.

Dus, wanneer is het tijd om optimistisch te worden? Alleen wanneer Bitcoin een dagcandle boven de vorige high weet te sluiten, en vooral boven de Bull Market Support Band. Pas dan ziet de grafiek er bullish uit en is 30.000 dollar een kwestie van tijd.

Zolang dit niet gebeurt, blijft het scenario dat de zwarte pijl aangeeft geldig. Dit komt overeen met de herhaling van de koersbewegingen uit 2019 en is mede te wijten aan de giga-weerstand die de koers boven de 27.200 dollar tegenkomt.

De DXY heeft een negatief effect op Bitcoin

Zoals je waarschijnlijk weet is er een omgekeerde correlatie tussen Bitcoin en de DXY (dollarsterkte). Vaak wanneer de DXY in een bullish trend zit, is dit bij de grootste cryptomunt precies andersom. De dollarsterkte schoot de afgelopen weken omhoog, en ondervindt nu weerstand van de 105.635. Al twee keer eerder heeft het een poging gedaan om deze te doorbreken. Is het nu driemaal scheepsrecht?

Zo ja, dan heeft dit een negatief effect op Bitcoin en bevestigt dit het hiervoor genoemde scenario … Een stijgende dollar heeft namelijk nooit een goed effect op risicovolle activa zoals Bitcoin en andere cryptomunten.

The post Bitcoin analyse: de stijging is tijdelijk appeared first on BLOX | Nieuws.