Gisteren sloot Bitcoin de dag af met een daling van bijna een procent. Ondanks deze bescheiden daling heeft dit een behoorlijke impact op de koers. Na een lange periode van weinig volatiliteit lijkt dit het startpunt te zijn van een nieuwe trend, en de vooruitzichten zijn daarbij niet bijzonder positief. Historisch gezien presteert de maand augustus namelijk slecht voor Bitcoin. Met nog 15 dagen te gaan, rijst de vraag hoe slecht Bitcoin de maand zal sluiten …


Opgelet! Binance vertrekt op 17 augustus. Neem snel je fondsen op en bewaar al je crypto veilig op 1 plek.


Stap gratis over op BLOX ➜


In deze analyse behandelen we allereerst de huidige koerspositie van de belangrijkste cryptomunt. Zoals vermeld, is rood de dominerende kleur, waardoor vandaag de aandacht vooral gericht zal zijn op de ondersteuningsniveaus. Vervolgens bespreken we ook de Bitcoin-dominantie. Zoals voorspeld stijgt deze zelfs wanneer de Bitcoin koers daalt, en dat is zeer slecht voor de altcoins.

Een daling tot de 28.625 dollar

Zoals duidelijk wordt uit de onderstaande grafiek, bevindt Bitcoin zich sinds medio juli in een gestage bearish trend. Langzaam maar zeker zakt de koers verder omlaag, en deze trage daling zorgt voor onzekerheid bij investeerders. Toch is naar mijn mening nu de trend echt bepaald. Gisteren sloot de koers van Bitcoin namelijk de dag onder het 0.236 Fibonacci-niveau.

Deze Fibonacci-niveaus zijn gebaseerd op een wiskundige reeks en vormen een geliefd instrument voor analisten om koersbewegingen te voorspellen. Ze functioneren namelijk vaak als weerstand of ondersteuning. Dat zien we ook terug bij het 0.236 Fibonacci-level (29.267 dollar). Dit niveau heeft een aantal dagen standgehouden als een stevige steun, totdat Bitcoin gisteren een dagcandle hieronder sloot. Een slecht teken, waardoor een test van de 28.465 dollar steeds waarschijnlijker wordt.

Bij het niveau van 28.465 dollar stuit Bitcoin op zowel horizontale steun van het vorige dieptepunt als op de steun van de Bull Market Support Band. Dit verklaart waarom dit het eerste en meest belangrijke niveau is om een stijging te verwachten.

Bitcoin-dominantie blijft sterk

Ik wil niet in herhaling vallen, maar het blijft belangrijk om op de hoogte te zijn van de Bitcoin-dominantie. Zoals ik ook schreef in een analyse van een aantal weken geleden, bepaald deze grafiek nu eenmaal of het verstandiger is om in altcoins te investeren of juist Bitcoin. En laat ik je het verlossende antwoord geven: Bitcoin is nog steeds king. Wat je hier ook van vindt, de grafieken geven dit nu eenmaal aan.

Zoals duidelijk hierboven te zien is, bevindt de koers zich ruim boven de steun van de groene lijn. Deze lijn was eerder een bizar grote weerstand, maar is nu doorbroken en verandert in een ondersteuning. Naar mijn mening is het nu slechts een kwestie van tijd voordat de koers verder omhoog beweegt richting de 54-56%. Dit betekent een zware periode voor altcoins, omdat deze dan dominantie zullen inleveren.

Houd echter de rode verticale lijn goed in de gaten als potentieel keerpunt. In voorgaande cycli is dit namelijk de trendlijn waar de koers een top vormde.

Verdien rente op je coins met BLOX crypto staking

Verdien automatisch rente op je coins met BLOX crypto staking! Log direct in (of maak eerst een account aan) en ga naar de menutab ‘Staking’. Schakel staking per coin in of uit wanneer je wilt en bekijk in één oogopslag je (potentiële) opbrengsten. Je gestakete coins worden bij ons niet vastgezet – je kan ze dus gewoon blijven verhandelen. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Bitcoin analyse: de neerwaartse trend is ingezet, dit jaar geen 30.000 dollar meer? appeared first on BLOX | Nieuws.