Bijna de hele stijging van Bitcoin tot boven de 28.500 dollar is teniet gedaan. Rode candles vullen de grafiek en optimisme wordt ingewisseld voor pessimisme. Hoewel dat begrijpelijk is, is het niet terecht. De koers is dan wel relatief hard gedaalt, maar de opwaartse trend is nog steeds volledig intact. In deze analyse bespreek ik deze trend en bespreek ik de koerspositie van deze cryptomunt.

De opwaartse trend van Bitcoin

In de onderstaande grafiek zie je de prijsbewegingen van Bitcoin op de 4-uurs grafiek. Na enkele groene candles stuitte de prijs op de weerstand van de 28.600 dollar. Hierop volgde een neerwaartse beweging, en op dit moment zweeft Bitcoin net boven de 27.500 dollar.

Hoewel de daling aanzienlijk groot was, bevindt de koers zich nog steeds in een duidelijke opwaartse trend. We zien steeds hogere pieken en dalen, wat op zichzelf een positief signaal is. Het zou me niet verbazen als de koers nu een lichte stijging zou laten zien.

Ik noem het bewust een ‘lichte stijging’, omdat deze opwaartse beweging een gebrek heeft. Het wordt namelijk niet ondersteund wordt door volume. In plaats van dat we toenemend volume zien tijdens de stijgende koers, zien we juist afnemend volume. Dit betekent eenvoudigweg dat steeds minder investeerders bereid zijn Bitcoin te kopen tegen deze prijzen. Dit is een duidelijk bearish signaal wat wijst op een mogelijke trendommekeer.

Bitcoin dominantie breekt uit

We hebben zojuist gezien dat de mogelijkheid bestaat dat de opwaartse trend binnenkort tot stilstand komt vanwege het ontbreken van voldoende volume ter ondersteuning. Toch is niet alles negatief voor Bitcoin. De Bitcoin-dominantie heeft recentelijk een weerstandslijn doorbroken, wat kan betekenen dat er een grote stijging in het verschiet ligt. Als de dominantie weer richting de 52% gaat, zal Bitcoin aanzienlijk beter presteren dan alle andere alternatieve cryptocurrencies.

Houd deze grafiek in je achterhoofd bij het selecteren van cryptomunten om aan te schaffen. Een toenemende dominantie van Bitcoin is een duidelijke indicatie dat alternatieve cryptomunten het minder goed zullen doen dan Bitcoin. Zolang deze grafiek positieve signalen blijft vertonen, is het dus verstandiger om te investeren in Bitcoin dan bijvoorbeeld in Ethereum.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin analyse: de hele stijging is weggevaagd, hoe nu verder? appeared first on BLOX | Nieuws.