De afgelopen wekelijkse candle is 22% in het rood gesloten. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een grote angst heerst in de cryptomarkt. Moeten we nu voorzichtig zijn, of herhaalt de geschiedenis zich en zijn momenten van zulke grote onzekerheid en angst, de beste koopmomenten?

Niemand die het met zekerheid durft te zeggen. Daarom houden we het in deze analyse neutraal. We richten ons op de ondersteuningen en weerstanden die Bitcoin tegenkomt de komende weken. De hoofdvraag voor vandaag is: welke richting zal de koers kiezen, en welke levels zijn hierbij belangrijk?

Welke weerstanden kent Bitcoin?

Zoals ik vaak benoemd heb, was de groene box een enorm belangrijke ondersteuning de afgelopen maanden. De koers heeft de ondersteuning een heel aantal keer getest, en bijna 150 dagen ging dit vlekkeloos. Totdat er een grote rode candle tevoorschijn kwam, waar geen ondersteuning tegen opgewassen was. Een belangrijke ondersteuning waar de koers doorheen zakt, is vaak een grote weerstand in de toekomst. Vandaar dat de box in de grafiek hieronder nu een rode kleur heeft gekregen. 

BTC/USD 1D

Wanneer de koers een beweging naar boven maakt, dan zal Bitcoin zeker grote weerstand van deze box ondervinden. Het zal geen makkelijke opgave worden om dit level te heroveren als ondersteuning. Schiet de koers hier binnenkort toch doorheen en functioneert het weer als ondersteuning, dan ligt de volgende weerstand rond de 20.000 dollar. Het kan weken of zelfs maanden duren voordat een beweging als deze gerealiseerd wordt. Echter zal dit wel het begin kunnen inluiden van nieuwe hoogtes. 

Op dit moment zien we echter nog geen aanleiding voor een aanzienlijke beweging naar boven. Vandaar dat we ook zeker aandacht moeten geven aan de ondersteuningen.

Welke ondersteuningen zijn belangrijk? 

Bitcoin is nog steeds in een neerwaartse trend, dus nieuwe dieptepunten zijn altijd mogelijk. Om de belangrijke ondersteuningen in beeld te brengen, moeten we een heel stuk gaan uitzoomen. De prijsactie van een aantal jaar geleden is hierbij namelijk van groot belang. 

BTC/USD 1W

Het 13.800 dollar level is een heel belangrijke ondersteuning. Dit level wordt vaak benoemd bij het bepalen van een bodem voor Bitcoin. Enkele mooie stijgingen vanuit deze box zijn het minste wat we kunnen verwachten. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat door negatieve gebeurtenissen in de cryptomarkt de angst toeneemt, en dat de koers nog lager zakt. In dat geval is de onderste box in de grafiek hierboven cruciaal om vast te houden. 

De koers is echter nog lang niet op deze levels. Om de eerste grote ondersteuning te bereiken, zal de koers iets minder dan 20% moeten inleveren. En bij de box hieronder moet je denken aan een 40% daling. Vooral het 10.500 dollar level ligt nog mijlenver van ons bed, en het is dan ook heel goed mogelijk dat de koers dit level überhaupt nooit meer zal bereiken. Toch is het goed om je ervan bewust te zijn dat er grote ondersteuningen in het vooruitzicht liggen, mocht de neerwaartse trend voortzetten.

The post Bitcoin analyse: de belangrijkste prijsniveaus appeared first on BLOX | Nieuws.