Bitcoin staat op het moment van schrijven rond de 28.300 dollar. Door het verlies van een trendlijn op de uursgrafiek, lijkt een kleine correctie aanstaande. In deze analyse werpen we een blik op deze kortetermijngrafiek en bespreken we een bijpassend koersdoel. Vervolgens komen we bij de Bitcoin dominantie, een grafiek die aangeeft hoe sterk Bitcoin de markt domineert. Deze grafiek ziet er slecht uit voor Bitcoin, en zou het begin kunnen inluiden van een altseason. Hierover later mee.

Een correctie voor Bitcoin onder de 28.000 dollar

Zoals ik in de analyse van gisteren benoemd heb, staat Bitcoin er op dit moment positief bij. De koers staat ruim boven de 28.000 dollar, en dat betekent dat een grote weerstand doorbroken is. Toch betekent dit niet dat de koers op de korte termijn een beweging hieronder kan maken. Als we naar de uursgrafiek hieronder kijken, zien we dat Bitcoin de ondersteuning van een trendlijn heeft verloren. Op dit moment test de koers deze als weerstand, wat zeer waarschijnlijk tot een neerwaartse beweging zal leiden.

Bij een daling is het van belang om op de hoogte te zijn van het koersdoel, dat tussen de 27.900 en 28.000 dollar ligt. Als je vandaag dus ziet dat Bitcoin plotseling rond dit prijsniveau wordt verhandeld, realiseer je dan dat dit een sterke ondersteuningszone is. Vanuit dit niveau is een stijging heel goed mogelijk. Pas bij verlies van deze box moeten de alarmbellen gaan rinkelen.

De schommelingen in de Bitcoin koers hebben natuurlijk invloed op de Bitcoin dominantiegrafiek. Hoe hoger deze koers staat, hoe groter het marktaandeel van Bitcoin is, en hoe beter de prestaties van de koers ten opzichte van andere cryptomunten zijn. Echter, het lijkt erop dat deze koers een hoogtepunt heeft bereikt, en het ziet ernaar uit dat altcoins de komende weken meer ruimte zullen krijgen.

De Bitcoin dominantie: een dubbele top?

Op de onderstaande grafiek zie je duidelijk dat de Bitcoin dominantie koers grote weerstand ondervindt van de 52,2% dominantie, en niet een weekcandle boven de zwarte lijn weet te sluiten. Zolang dit niet lukt, hebben we simpelweg te maken met een dubbele top. Een bearish patroon wat ervoor kan zorgen dat de hele opwaartse beweging teruggedraaid gaat worden.

Ook de RSI, een indicator die de kracht van de trend laat zien, geeft een rood signaal. Ondanks dat de dominantiekoers net een nieuw hoogtepunt heeft bereikt ten opzichte van de vorige top, laat de RSI een lager hoogtepunt zien. Dit wijst op een bearish divergentie, wat duidt op uitputting van de trend. Het lijkt er steeds meer op dat de tijd is aangebroken voor altcoins om te floreren.

The post Bitcoin analyse: correctie onder de 28.000 dollar, altseason komt eraan? appeared first on BLOX | Nieuws.